Categorii Însemnări

„Viața ca o poveste” merge mai departe

de Sînziana Popescu
Zmeul din "Viața ca o poveste"
Balaurul din "Viața ca o poveste"
Balaurul din „Viața ca o poveste”.
De curând, tot scotocind prin calculator după niște documente, am dat întâmplător peste niște poze vechi din spectacolul „Minunea” sau „Viața ca o poveste”, după un text scris de Sînziana Popescu (nu știu dacă o cunoașteți :)) și produs de Teatrul Național din Târgu-Mureș, în 1997. Regia i-a aparținut lui Kincses Elemér.

E-he, au trecut mulți ani de atunci, dar povestea textului nu s-a oprit aici. Între timp, s-a montat și în alte teatre, școli și, desigur, la Teatrul Național Radiofonic, în regia lui Mihai Lungeanu. Așa că, inevitabil, s-a mai schimbat… Au dispărut unele dintre personaje, au apărut altele noi. De pildă Pisica (interpretată în varianta originală de Ada Milea) a prins glas și a devenit Oglinda (interpretată într-o montare ulterioară de Adriana Trandafir). M-am bucurat însă să revăd pozele astea, de când eram cu toții tineri și frumoși. Nu că acum am fi bătrâni și urâți, desigur. 🙂

Scenă din spectacolul "Viața ca o poveste"
Scenă din spectacolul „Viața ca o poveste” în prima sa montare, la Teatrul Național din Târgu Mureș.
Așa că vă las să admirați fotografiile, la care adaug un link către un spectacol școlar după același text. Și vă mai spun un secret: în curând, textul „la feminin” (cu Actriță în loc de Actor și Zână-Ursitoare în locul Vrăjitorului din Oz) va avea parte de o nouă montare. Pentru că nu-mi place nici să-mi fac planuri, nici să vorbesc despre ele, nu vă spun mai multe, dar sper ca prin luna mai a acestui să vă pot da o veste bună.

În imagini: Tina Moga Oltean (Gretel), Gabriela Bacali (Scufița Roșie), Ion Fiscuteanu (Tatăl/Vrăjitorul), Eduard Marinescu (Hansel), Sorin Leoveanu (Vânătorul), Suzana Macovei (Mama Vitregă), Traian Costea (Balaurul), Ada Milea (Pisica).

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *