Categorii Imagini (dintr-o țară) în mișcare

De văzut: Voronețul

de Sînziana Popescu

Mulți dintre vizitatorii site-ului au mai fost prin Bucovina, cu siguranță. S-au mai întâlnit, probabil, cu Voronețul. L-au admirat pe îndelete și au plecat acasă, împăturind imaginea celebrei nuanțe albastre sub câte un colț de suflet. Nu, nu Voronețul este de văzut în filmulețul ce urmează, ci felul în care l-a privit un călător francez ce ne-a vizitat țara și al cărui nume ne este dezvăluit în final: Dany Thibault.

Clipul video durează cam 8 minute și 45 de secunde. Însă doar jumătate din acest timp este rezervat mănăstirii propriu-zise. În rest, camera – și operatorul – cercetează cu o vizibilă curiozitate viața rurală din Bucovina. Este filmul unui amator, așa cum sunt majoritatea filmelor de pe YouTube. Cu toate acestea, țin să vă avertizez că avem de-a face cu un amator… avizat. Un amator care a văzut lumea și a cernut-o, și cu alte prilejuri, prin lentila aparatului de luat vederi.

Acesta este filmul:

Ce am apreciat noi: „coloana sonoră” neprelucrată; fascinația autorului față de cai și căruțe; sentimentul cert că vrea să ne împărtășească nu doar imagini, ci și propriile sale emoții.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *