Categorii Imagini (dintr-o ţară) în mișcare

De văzut: Voronețul

de Sînziana Popescu

Mulţi dintre vizitatorii site-ului au mai fost prin Bucovina, cu siguranţă. S-au mai întâlnit, probabil, cu Voroneţul. L-au admirat pe îndelete şi au plecat acasă, împăturind imaginea celebrei nuanţe albastre sub câte un colţ de suflet. Nu, nu Voroneţul este de văzut în filmuleţul ce urmează, ci felul în care l-a privit un călător francez ce ne-a vizitat ţara şi al cărui nume ne este dezvăluit în final: Dany Thibault.

Clipul video durează cam 8 minute şi 45 de secunde. Însă doar jumătate din acest timp este rezervat mănăstirii propriu-zise. În rest, camera – şi operatorul – cercetează cu o vizibilă curiozitate viaţa rurală din Bucovina. Este filmul unui amator, aşa cum sunt majoritatea filmelor de pe YouTube. Cu toate acestea, ţin să vă avertizez că avem de-a face cu un amator… avizat. Un amator care a văzut lumea şi a cernut-o, şi cu alte prilejuri, prin lentila aparatului de luat vederi.

Acesta este filmul:

Ce am apreciat noi: „coloana sonoră” neprelucrată; fascinaţia autorului faţă de cai şi căruţe; sentimentul cert că vrea să ne împărtăşească nu doar imagini, ci şi propriile sale emoţii.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.