
Mielul e singura carne după care cred că aș tânji o vremen dacă m-aș decide să devin vegetariană profesionistă. Bine, probabil m-aș obișnui până la urmă și aș uita-o, dar cu siguranță nu mi-ar fi ușor. E carnea care îmi place cel mai mult și, așa cum se întâmplă de obicei, și cea pe care o mănânc cel mai rar. Mai precis o dată pe an: de Paște… Asta era singura dată când la noi în familie se gătea friptură de miel ori drob.
Drobul pe care vi-l recomand mai jos nu e chiar rețeta mamei, dar e ceva asemănător, ceva care nu vă poate ieși decât bine, dacă aveți timp, chef și puțină răbdare să-l preparați.
De ce ai nevoie. 1 kg de măruntaie de miel (ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină), 4 legături de ceapă verde, doi căței de usturoi, 150 g de margarină, 5 ouă, prapur de miel, sare, piper, mărar, pătrunjel verde.
Cum procedezi. Speli prapurul și-l lași la înmuiat în apă rece. Clătești măruntaiele în apă rece și le fierbi timp de 30 de minute. Le răcești, le dai prin mașina de tocat, împreună cu ceapa, usturoiul și verdeața. Apoi adaugi oulăle bătute și condimentezi după gust. În final umpli prapurul, îl așezi într-o tavă unsă în prealabil cu margarină și o lași la cuptor timp de 15-20 de minute.