Categorii Reţete de-ale noastre

Delicioase de Paşte: Drob de miel

de Sînziana Popescu

Drob de mielMielul e singura carne după care cred că aş tânji o vremen dacă m-aş decide să devin vegetariană profesionistă. Bine, probabil m-aş obişnui până la urmă şi aş uita-o, dar cu siguranţă nu mi-ar fi uşor. E carnea care îmi place cel mai mult şi, aşa cum se întâmplă de obicei, şi cea pe care o mănânc cel mai rar. Mai precis o dată pe an: de Paşte… Asta era singura dată când la noi în familie se gătea friptură de miel ori drob.

Drobul pe care vi-l recomand mai jos nu e chiar reţeta mamei, dar e ceva asemănător, ceva care nu vă poate ieşi decât bine, dacă aveţi timp, chef şi puţină răbdare să-l preparaţi.

De ce ai nevoie. 1 kg de măruntaie de miel (ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină), 4 legături de ceapă verde, doi căţei de usturoi, 150 g de margarină, 5 ouă, prapur de miel, sare, piper, mărar, pătrunjel verde.

Cum procedezi. Speli prapurul şi-l laşi la înmuiat în apă rece. Clăteşti măruntaiele în apă rece şi le fierbi timp de 30 de minute. Le răceşti, le dai prin maşina de tocat, împreună cu ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Apoi adaugi oulăle bătute şi condimentezi după gust. În final umpli prapurul, îl aşezi într-o tavă unsă în prealabil cu margarină şi o laşi la cuptor timp de 15-20 de minute.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.