Categorii Rețete de-ale noastre

Dulce de Paște: Pasca

de Sînziana Popescu

PascăPasca e un dulce festiv pe care l-am iubit, dar care nu se prea făcea în Transilvania. Poate mă înșel, dar prima pască minune pe care am mâncat-o a fost în Moldova, la Bicaz, când mi-am făcut vacanța la una dintre fostele mele colege de facultate…
Cum pe vremea aceea mâncam repede, fără să pun prea multe întrebări sau să cer rețete, mai jos v-am dat altă varianta. Pe asta însă a testat-o bunica, și funcționează! Să aveți spor și, mai ales, poftă!

De ce ai nevoie. Pentru aluat: 1 kg de făină, 250 g de zahăr, 250 ml de lapte, 4 ouă, un bob de drojdie, esență de vanilie, 150 g de margarină. Pentru compoziție: 300 g brânză dulce, 3-4 ouă, 2-3 linguri de stafide, 6 linguri de zahăr.

Cum procedezi. Pui făina într-un vas și o lași 2-3 minute la temperatura camerei. Dizolvi margarina și zahărul în apă călduță, iar drojdia în lapte. Torni ambele amestecuri peste făină și adaugi cele 4 ouă și esența de vanilie, apoi frămânți până obții un aluat compact. Acoperi vasul și lași aluatul la dospit, la loc cald și uscat. Separat freci celelalte ouă cu zahărul și brânza de vaci. Când e gata aluatul, întinzi o foiaie groasă de un deget pe o tavă rotundă. În interiorul tăvii pui amestecul de brânză, iar din restul de aluat faci o cruce deasupra amestecului. În final, bagi tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *