Categorii Rețete de-ale noastre

Rețete de post: Mucenici

de Sînziana Popescu

Nu știu ce amintiri vă trezesc vouă „Mucenicii”, dar mie îmi lasă gura apă chiar și acum, că m-am apucat doar să scriu despre ei… Dacă aveți chef de dulce la sfârșitul primei săptămâni de post, faceți o încercare cu prăjiturelele astea. N-o să vă ia mult să le preparați, și cu siguranță n-o să vă pară rău.

De ce ai nevoie.

  • 300 g de făină
  • un vârf de cuțit de sare
  • 250 g de zahăr
  • 150 g miez de nucă
  • coajă rasă de lămâie
  • apă

Cum procedezi.
Se prepară un aluat asemănător celui de pâine. Se modelează mucenicii și se așază pe o planșetă tapetată în prealabil cu făină. Se lasă până se usucă. Atunci când sunt gata, se pun la fiert într-un litru de apă cu zahăr. Se pot servi fierbinți, imediat ce au fost luați de pe foc, dar și mai târziu, după ce se răcesc.

La sfârșit, se presară peste ei nucă măcinată, zahăr și coajă rasă de lămâie.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *