Categorii Reţete de-ale noastre

Reţete de post: Mucenici

de Sînziana Popescu

Nu ştiu ce amintiri vă trezesc vouă „Mucenicii”, dar mie îmi lasă gura apă chiar şi acum, că m-am apucat doar să scriu despre ei… Dacă aveţi chef de dulce la sfârşitul primei săptămâni de post, faceţi o încercare cu prăjiturelele astea. N-o să vă ia mult să le preparaţi, şi cu siguranţă n-o să vă pară rău.

De ce ai nevoie.

  • 300 g de făină
  • un vârf de cuţit de sare
  • 250 g de zahăr
  • 150 g miez de nucă
  • coajă rasă de lămâie
  • apă

Cum procedezi.
Se prepară un aluat asemănător celui de pâine. Se modelează mucenicii şi se aşază pe o planşetă tapetată în prealabil cu făină. Se lasă până se usucă. Atunci când sunt gata, se pun la fiert într-un litru de apă cu zahăr. Se pot servi fierbinţi, imediat ce au fost luaţi de pe foc, dar şi mai târziu, după ce se răcesc.

La sfârşit, se presară peste ei nucă măcinată, zahăr şi coajă rasă de lămâie.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.