Nu știu ce amintiri vă trezesc vouă „Mucenicii”, dar mie îmi lasă gura apă chiar și acum, că m-am apucat doar să scriu despre ei… Dacă aveți chef de dulce la sfârșitul primei săptămâni de post, faceți o încercare cu prăjiturelele astea. N-o să vă ia mult să le preparați, și cu siguranță n-o să vă pară rău.
De ce ai nevoie.
- 300 g de făină
- un vârf de cuțit de sare
- 250 g de zahăr
- 150 g miez de nucă
- coajă rasă de lămâie
- apă
Cum procedezi.
Se prepară un aluat asemănător celui de pâine. Se modelează mucenicii și se așază pe o planșetă tapetată în prealabil cu făină. Se lasă până se usucă. Atunci când sunt gata, se pun la fiert într-un litru de apă cu zahăr. Se pot servi fierbinți, imediat ce au fost luați de pe foc, dar și mai târziu, după ce se răcesc.
La sfârșit, se presară peste ei nucă măcinată, zahăr și coajă rasă de lămâie.