Literodrom, Cluj 2016De curând, s-a organizat la Cluj-Napoca un concurs cum altul, deocamdată, nu-i: o competiție de scriere creativă pentru copiii din clasele primare și din gimnaziu.

Copiii s-au luptat cu o secțiune de „înțelegere a textului”, unde au răspuns la o sumedenie de întrebări năstrușnice legate de scrierile unor autori români, și au înfruntat o alta, de „scriere creativă”, unde li s-a cerut să citească începutul unei povești și s-o continue după cum cred ei de cuviință.

Citește în continuare "Literodrom, concurs de scriere creativă"

Mi-am tot propus să scriu câte ceva despre teatrul școlar, un fenomen care a început să ia amploare și pe plaiurile mioritice, deși, spre deosebire de alte țări, la noi se desfășoară oarecum clandestin, mai mult pe lângă școli decât în ele, prin bunăvoința unor profesori inimoși, care repetă cu copiii în timpul lor liber.

Citește în continuare "Despre teatrul școlar, pe ultrascurt"

La Suceava, cărțile se devorează!
La Suceava, cărțile se devorează!

Cum, nu știți ce e acela un livrovor? Ce să fie altceva decât o dihanie pasionată de lectură și de joc, iubitoare de artă și de ceai?

De „livrovorii” Colegiului Național „Ștefan Cel Mare” din Suceava am dat întâmplător, pe Facebook, când am remarcat la poza de profil a cuiva primul volum al seriei Andilandi, fotografiat la loc de cinste, într-o librărie.

Citește în continuare "Livrovorii din Suceava"