Categorii Însemnări

Literodrom, concurs de scriere creativă

de Sînziana Popescu

Literodrom, Cluj 2016De curând, s-a organizat la Cluj-Napoca un concurs cum altul, deocamdată, nu-i: o competiție de scriere creativă pentru copiii din clasele primare și din gimnaziu.

Copiii s-au luptat cu o secțiune de „înțelegere a textului”, unde au răspuns la o sumedenie de întrebări năstrușnice legate de scrierile unor autori români, și au înfruntat o alta, de „scriere creativă”, unde li s-a cerut să citească începutul unei povești și s-o continue după cum cred ei de cuviință. Prichindeii clujeni și cei din satele învecinate s-au prezentat cu mic, cu mare, au învins, au fost premiați cu multe cărți, după competiție au vizitat și un muzeu, iar la sfârșit au fost omeniți cum se cuvine la o masă festivă. Pe scurt, ce mai tura-vura, s-au simțit ca într-o excursie de nota zece. Și da, cred că acest concurs e unic. Cel puțin, eu n-am auzit că s-ar desfășura ceva la fel de frumos prin țară. Sau în București. Băiatul meu, elev în clasa a VIII-a, va participa mâine la „Olimpiada creativității”, varianta în limba engleză, faza pe municipiu, dar pentru limba română nici pomeneală de asemenea experimente. Așadar, felicitări organizatorilor! Sper ca mulți dintre profesorii care vor da de această postare să vă urmeze exemplul.

Dacă ați mai auzit și de alte asemenea isprăvi, vă rog să-mi spuneți, pentru că tare m-aș bucura să pot scrie câte ceva și despre ele. Așa cum am mai făcut-o când v-am pomenit de „livrovorii” de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Suceava, un minunat club de lectură, sau de trupele de teatru școlar din Timișoara, Buzău și Târgoviște.

Notă: Competiția de scriere creativă „Literodrom” este parte integrantă a proiectului „Autorul trăiește”, proiect înscris în calendarul activităților extrașcolare județene Cluj, poziția numărul 9.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

1 comentariu la “Literodrom, concurs de scriere creativă

  1. Multumim din toata inima pentru onoarea pe care ne-ati acordat-o participand la cateva din activitatile premergatoare acestui concurs, ca si pentru generozitatea cu care ati hranit pasiunea copiilor pentru lectura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *