Patrick Imbrescu și Vladimir Socolovici, „greii” acestui spectacol, adică actorul și copilul din „Viața ca o poveste”.
Patrick Imbrescu și Vladimir Socolovici, „greii” acestui spectacol, adică Actorul și Copilul din „Viața ca o poveste”.

Trupele de teatru NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” au sărbătorit anul acesta 20 de ani de existență, prin organizarea Zilei lungi a teatrului școlar și de tineret NiL care a avut loc joi, 12 mai 2016, între orele ora 13,30 – 22,30 pe scena Teatrului German de Stat din Timișoara.

Citește în continuare "„Viața ca o poveste” în versiunea trupei NiL Junior din Timișoara"

Viața ca o poveste în limba germană
„Mihai” ascultând povestea spusă de „Tatăl” lui. Așa începe…

În perioada 21-26 aprilie se desfășoară la Timișoara „Festivalul Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană”, ediția a 17-a. Printre spectacolele participante s-a aflat și unul după un text de-al meu, „Viața ca o poveste”, tradus în limba fraților Grimm de Isolde Cobet. Danke schön, Isolde!

Citește în continuare "Viața ca o poveste – acum și în limba germană"

Literodrom, Cluj 2016De curând, s-a organizat la Cluj-Napoca un concurs cum altul, deocamdată, nu-i: o competiție de scriere creativă pentru copiii din clasele primare și din gimnaziu.

Copiii s-au luptat cu o secțiune de „înțelegere a textului”, unde au răspuns la o sumedenie de întrebări năstrușnice legate de scrierile unor autori români, și au înfruntat o alta, de „scriere creativă”, unde li s-a cerut să citească începutul unei povești și s-o continue după cum cred ei de cuviință.

Citește în continuare "Literodrom, concurs de scriere creativă"

La Suceava, cărțile se devorează!
La Suceava, cărțile se devorează!

Cum, nu știți ce e acela un livrovor? Ce să fie altceva decât o dihanie pasionată de lectură și de joc, iubitoare de artă și de ceai?

De „livrovorii” Colegiului Național „Ștefan Cel Mare” din Suceava am dat întâmplător, pe Facebook, când am remarcat la poza de profil a cuiva primul volum al seriei Andilandi, fotografiat la loc de cinste, într-o librărie.

Citește în continuare "Livrovorii din Suceava"

Coperta cărții
La intrarea în librăria unde se lansa cartea am fost întrebată dacă mă simt mică sau mare. Am răspuns mică din reflex. Și am primit o... floare.
La intrarea în librăria unde se lansa cartea am fost întrebată dacă mă simt mică sau mare. Am răspuns mică din reflex. Și am primit o… floare.

De mult îmi propusesem să resuscitez rubrica de cronici și recomandări a site-ului, așa că nu pot decât să mă bucur că mi s-a oferit acum ocazia să o fac în stil mare, mulțumită ultimei apariții semnate de Laura Grünberg. „Să creștem mici” e o poveste șui, atipică, nonconformistă, scrisă cu foarte mult haz, care mi-a căzut cu tronc, recunosc, dar care nu e tocmai ușor de prezentat.

Citește în continuare "Să creștem mici"

Biblioteca prieteniei
Biblioteca prieteniei

Prima bibliotecă Itsy Bitsy a fost deschisă ieri, 30 septembrie 2009, în Centrul Valea Plopului. Cele peste trei mii de cărți, mobilierul, aparatura IT și, nu în ultimul rând, minunata echipă Itsy Bitsy au transformat o cameră goală în „Biblioteca Prieteniei Itsy Bitsy”, prima de acest gen deschisă pentru copiii asistați din Centrul Valea Plopului. Prichindeii au intrat cu mare emoție în bibliotecă și au împrumutat cu bucurie prima lor carte.

Citește în continuare "S-a născut prima bibliotecă Itsy Bitsy! Bravo lor!"