Categorii Anunțuri

S-a născut prima bibliotecă Itsy Bitsy! Bravo lor!

de Sînziana Popescu
Biblioteca prieteniei
Biblioteca prieteniei

Prima bibliotecă Itsy Bitsy a fost deschisă ieri, 30 septembrie 2009, în Centrul Valea Plopului. Cele peste trei mii de cărți, mobilierul, aparatura IT și, nu în ultimul rând, minunata echipă Itsy Bitsy au transformat o cameră goală în „Biblioteca Prieteniei Itsy Bitsy”, prima de acest gen deschisă pentru copiii asistați din Centrul Valea Plopului. Prichindeii au intrat cu mare emoție în bibliotecă și au împrumutat cu bucurie prima lor carte.

Campania de donație de carte ”œCitești și crești ca-n povești” organizată de Itsy Bitsy a reușit să colecteze aceste peste 3.000 de volume de la ascultători și de la editurile partenere. Titlurile donate se adresează copiilor de toate vârstele. De la poveștile fraților Grimm sau ale lui Creangă ori Ispirescu la călătoriile lui Jules Verne, Legendele Olimpului, sau mici enciclopedii, cărțile pot face copilăria mai frumoasă copiilor care trăiesc în centrul Valea Plopului.

Centrul din Valea Plopului găzduiește peste 300 de copii orfani de toate vârstele, care locuiesc fie cu un asistent maternal în casele din tabără, fie sunt integrați în familiile localnicilor. Copiii trăiesc din mila donatorilor și sunt păstoriți de părintele Nicolae Tănase, cel care a fondat acest așezământ social. Mai multe detalii despre centru găsiți pe www.valeaplopului.com

În campania „Citești și crești ca-n povești” copiii ascultători de Itsy Bitsy au donat câte o carte citită, în schimbul unei cărți noi, cu poveștile Itsy Bitsy. Cărțile au fost colectate în orașele în care postul de radio emite și în centre special amenajate.

Acțiunea a fost susținută de editurile care au contribuit prin donație de carte: Humanitas, Rao, Corint Junior, Egmont, Cotidianul, Jurnalul Național, Didactica Publishing House, Gama, Litera International, Ascendent, Leda, ERC Press, Girasol, Mediamorphosis, Media Service Zawada și CD Press.

Camera goală de la Valea Plopului a fost transformată în bibliotecă și sală de lectură nu doar cu ajutorul cărților. Corpurile de bibliotecă, măsuțele și scăunelele pentru copii au fost donate de magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa.

Cu sprijinul Lacraru.ro, biroul bibliotecarei a primit un computer și accesorii de la magazinul online Kauf Media pe care au fost instalate sistemul de operare și programe oferite de Microsoft, soft antivirus și pentru control parental de la Bit Defender și soft educațional oferit de Intuitext, Didactic.ro, SuntParinte.ro. Campania este susținută prin programul Microsoft – Parteneri pentru educație.

Campania a fost organizată cu sprijinul Fundației Vodafone și al Fulga.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *