Emoții mari ieri la Gradinita Bambi Step by Step Bucuresti, ca de fiecare dată de altfel. Și nici nu e de mirare. Acum 20 de ani, acolo îl duceam la „grădi” pe Matei, cu fix nouă ani în urmă tot acolo am ținut un atelier cu marele meu hit Mașinuța Curcubeu / Lilla Regnbågsbilen, iar în 2018 altele două, cu Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment & povești de pe Tărâmul lui Andilandi.
Citește în continuare "Cu Mingea dorințelor la Bambi Step by Step"Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, bate la ușă. Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm cu mic, cu mare să participați la toate evenimentele pe care Asociația De basm le-a pus la cale anume pentru voi cu ocazia acestei acestui târg de carte, cel mai important de la noi și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete valoare internațională.
Citește în continuare "De Basm la Bookfest Junior"
o poveste sensibilă despre vremuri triste"

Dacă la Târgul de carte de la Bologna romanul nostru a fost doar găzduit la standul României, prin bunăvoința Ministerului Culturii, iată că acum ni s-a oferit marea șansă să-l și prezentăm în fața copiilor italieni și români din Italia. Și nu oriunde, ci la cel mai important târg de carte din această țară: Salone del libro di Torino. Invitația a venit din partea Institutului Cultural Român, așa că profit de ocazie ca să mulțumesc din suflet întregii echipe de la ICR Veneția, în mod special doamnei Aurora Firța, dar și prietenilor noștri din țară: Ioana Drăgan, Dana Berdilă, Nicoleta Vuțescu, tuturor celor care au crezut în această carte și care au considerat că merită să fie susținută și promovată așa cum se cuvine în Italia.
Citește în continuare "Il viaggio di Vlad… la Torino"
Cu vreo lună în urmă, cărticica mea cu „Mașinuța Curcubeu”, ilustrată atât de frumos de Irina Maria și tradusă în suedeză de Arina, a fost prezentată în cadrul evenimentului „Bokprovningen”, organizat an de an de către „The Swedish Institute for Children’s Books” din Stockholm. Traducerea aproximativă a cuvântului suedez pe care am insistat să-l păstrez în titlu, pentru că mi-a plăcut cum sună, ar fi „degustare de cărți”.
Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu la Bokprovningen"S-a întâmplat odată ca un Negustor, odinioară foarte înstărit, irosindu-și averile, să fie nevoit să se mute într-o mică fermă de la țară, împreună cu cei trei fii și cele trei fiice ale sale. Fetele mai mari fură foarte nemulțumite de cele întâmplate, dar mezina, care se numea Frumoasa, încercă să-și mângâie tatăl și să transforme umila lor locuință într-o casă primitoare.
Citește în continuare "Frumoasa și Bestia"
„Mașinuța Curcubeu” este, cu siguranță, cartea cu care am colindat cel mai mult prin țară și prin străinătate. Am prezentat-o la Târgul Internațional de Carte de la Göteborg, am trecut prin câteva dintre școlile și grădinițele bucureștene, am ajuns și la Biblioteca Națională a României, la Ludoteca „Apolodor din Labrador”, unde a avut loc lansarea, am fost și la Cluj, locul fermecat din care a și pornit povestea cărții, iar pentru 2016 am deja în program multe alte opriri prin școlile din Capitală, dar și din țară.
Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu s-a împrietenit și cu micuții din Târgu Mureș"
Prietenii fideli ai Tărâmului lui Andilandi își mai amintesc cu siguranță că în urmă cu un an am răspuns invitației proiectului „Autorul trăiește”, proiect inițiat de câteva profesoare inimoase, și că am citit această poveste pentru prima dată în plen, de pe foi volante, în fața prichindeilor clujeni. Nici măcar atunci nu era una nouă, ci era una scrisă cu vreo șapte ani în urmă, una care încă nu-și găsise un ilustrator pe măsură, deci nici locul potrivit la o editură.
Citește în continuare "Mașinuța Curcubeu se reîntâlnește cu prichindeii din Cluj-Napoca"
Cum, nu știți ce e acela un livrovor? Ce să fie altceva decât o dihanie pasionată de lectură și de joc, iubitoare de artă și de ceai?
De „livrovorii” Colegiului Național „Ștefan Cel Mare” din Suceava am dat întâmplător, pe Facebook, când am remarcat la poza de profil a cuiva primul volum al seriei Andilandi, fotografiat la loc de cinste, într-o librărie.
Citește în continuare "Livrovorii din Suceava"
După cum vă spuneam într-un post mai vechi, am cochetat, nu de puține ori, cu ideea să pun punct seriei Andilandi. Însă întrebarea legată de data apariției celui de-al patrulea volum continua să revină cu insistență. Eram întrebată „când apare” următoarea carte, nu „dacă mai apare ceva”, așa că m-am decis să continui seria Andilandi, care va include în final șapte romane și trei volume de povestiri. Primul volum de povestiri (Istorioare cu cosițe) a și fost publicat deja în 2013. Și asta nu e tot.
Citește în continuare "Il viaggio di Vlad nel Mondo-di-là sau traducerea în limba italiană a primului volum al seriei Andilandi"