Categorii Anunțuri

A apărut revista „Regatul Cuvintelor”

de Sînziana Popescu

Dragi părinți, copii și bunici iubitori de povești, luni, 16 aprilie 2018, de la ora 18.00, la Biblioteca Națională a României va avea loc lansarea unui proiect foarte interesant.

Desfășurat pe parcursul a 12 luni, proiectul de lecturi din „Regatul Cuvintelor” își propune să îi ajute pe copii să citească de plăcere și pe părinți să citească împreună cu copiii lor, să îi încurajeze pe elevi să-și scrie, să-și ilustreze și să-și publice poveștile, să organizeze întâlniri cu personalități ale culturii române – scriitori, ilustratori, bibliotecari, tipografi, editori și povestași (storytelleri).

Prima activitate din cadrul proiectului, din 16 aprilie 2018, oferă publicului șansa întâlnirii cu Petre Crăciun și cu invitații săi, prezenți în sumarul numărului inaugural al revistei „Regatul Cuvintelor”: Mihai Șora, Alex Ștefănescu, Ana Blandiana, Alexandru Mironov, Horia Gârbea, Carmen Tiderle, Simona Preda, Adriana Ene, Dan Lungu, Sînziana Popescu, Stelian Èšurlea, Laura Frunză, precum și cu alți scriitori ai Filialei de Literatură pentru Copii și Tineret a USR.

Invitatul de onoare al acestui eveniment este domnul Mihai Șora, căruia îi este dedicată, în cadrul revistei, rubrica „Universul (lui) Mihai Șora”. Vor mai participa artistul plastic Anca Smărăndache, ilustrator de cărți pentru copii, și pictorul ieșean, de numai 12 ani, David Alexandru.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *