Categorii Anunţuri

Amintiri din vacanțe – câteva gânduri după un vernisaj

de Sînziana Popescu
Primăvară la Amsterdam - unul dintre tablourile care pot fi cumpărate în cadrul expoziției „Amintiri din vacanțe”
Primăvară la Amsterdam – unul dintre tablourile care pot fi cumpărate în cadrul expoziției „Amintiri din vacanțe”

Pe pictorița Alina Codin am cunoscut-o cu ani în urmă, la revista „Medic.ro”, unde munceam amândouă ca niște furnicuțe fără să știm prea multe una despre alta. Mai precis, eu habar n-aveam că pictează, tot așa cum ea nu știa că eu scriu. Doar nu toți art directorii sunt și pictori, tot așa cum nu toți redactorii șefi de pe la reviste medicale scriu și teatru pentru copii. Și culmea e că nici n-am aflat de pasiunile noastre decât după vreo zece anișori, când întâmplarea a făcut să ne regăsim pe o rețea de socializare al cărei nume nu-l voi scrie, e un fel de Voldemort pentru mine, dar care se pare că a folosit totuși măcar la regăsirea noastră. Ei bine, de-abia atunci i-am vizitat blogul, pagina ei de artist, colțișorul ei de pe Folt Bolt și am înțeles alături de cine am lucrat cu ani în urmă, în acea redacție în care amândouă făceam chestii care nu prea aveau legătură cu pasiunile noastre.

Nu sunt critic de artă, așa că n-am să-i comentez lucrările, dar voi posta mai jos câteva dintre cele care mi-au plăcut mie la nebunie și pe care am apucat să le văd la vernisajul expoziției „Amintiri din vacanțe”, la care am fost azi. Părerea mea e că picturile ei de la expoziție (dar și cele de pe site) vorbesc de la sine. Și invitația Alinei la vernisaj, invitație pentru care îi mulțumesc din suflet, a venit pentru mine taman la țanc. Adică în momentul în care mi-am croit și eu un fel de blog pe Tărâmul lui Andilandi, un blog în care mi-am propus să vorbesc numai despre lucruri frumoase. Pentru că, nu-i așa, zi de zi se întâmplă tot felul de lucruri frumoase, pe care e important să le băgăm în seamă. Altminteri, descurajate, lucrurile frumoase nu se mai întâmplă a doua oară.

Celor interesați de picturile Alinei vreau să le spun că expoziția va fi deschisă în holul hotelului Crowne Plaza din București până la sfârșitul lunii noiembrie. De asemenea, dacă aveți copii talentați în căutarea unui mentor, trebuie să știți că Alina Codin dă și lecții de pictură pentru copii de la 6-7 ani în sus, ba chiar și cursuri pentru adulții aflați în căutarea unei oaze de liniște, de tihnă, de recreere. Cursurile sunt și pentru începători, și pentru avansați, iar pe Alina o puteți contacta cu încredere pe unul dintre link-urile de mai sus.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.