Categorii Anunțuri

Prima mea carte

de Sînziana Popescu

Editurile Nemira și Nemi, în parteneriat cu Asociația OvidiuRo, lansează pe 2 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri, campania Prima mea carte.

 

 

Pentru că puterea exemplului funcționează cel mai bine, vă invit și eu pe voi, dragi prieteni ai Tărâmului lui Andilandi să ne spuneți în scurte mesaje video care a fost prima voastră carte din copilărie, care v-a rămas în minte și pe care ați citi-o și astăzi cu plăcere. Eu m-am implicat, n-am un mesaj filmat, e adevărat, dar am postat câteva rânduri aici, le aveți mai jos, dar și pe contul meu de Facebook (și sper să conteze!), așa că vă rog să vă implicați și voi, dragii mei, pentru că la fiecare postare se vor dona 10 cărți unor copii mai puțin norocoși.

Întotdeauna mi-a fost greu să aleg o poveste, doar una singură, dintre toate cele pe care le-am îndrăgit în copilărie. Pot spune însă că am avut povești favorite pentru anumite perioade. De pildă, a existat o vreme în care îmi doream să aud mereu povestea „Punguța cu doi bani” a lui Ion Creangă, pe care mi-o spunea bunica din partea tatălui meu. Același lucru l-am pățit cu băiatul meu, care atunci când era la grădiniță îmi tot cerea să-i citesc „Vrăjitorul din Oz” de Lyman Frank Baum ori „Aventurile lui Buratino sau Cheița de Aur” de Aleksei Tolstoi. Cred că toți copiii au perioade în care preferă anumite cărți.

După perioada „Punguța cu doi bani” au urmat și altele. M-am îndrăgostit pe rând de: „Povești cu Zâne” de Contesa de Ségur, „Prințul fericit” de Oscar Wilde, iar dintre basmele românești povestea mea preferată a fost multă vreme „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Petre Ispirescu. Dar, până la urmă, dacă ar fi să aleg totuși o singură carte, una care a rămas în topul preferințelor mele pentru cel mai mult timp, cred că aceasta ar fi „Peter Pan în Grădina Kensington” de J. M. Barrie, tradusă de Nina Stănculescu și cu ilustrațiile lui Arthur Rackham. E prima carte pe care mi-a citit-o mama, dar pe care am recitit-o mai încolo și singură, cu aceeași plăcere.

 

Implică-teși tu! #PrimaMeaCarte #edituraNemira #ZiuaCărții #CitescDePlăcere

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *