Categorii Cronici și recomandări

Povești europene

de Sînziana Popescu

Editura Erc Press a scos de curând o carte numită „Marile povești ale Europei”. N-ai să găsești în ea chiar toate poveștile Europei, poate nici măcar pe cele mai însemnate, însă cartea merită cu siguranță a fi băgată-n seamă. Nouă ne-a adus-o Moș Crăciun și de atunci tot citim la ea, seară de seară.

Din marile povești ale EuropeiPoveștile sunt foarte asemănătoare basmelor noastre populare: simple și pline de învățăminte. Băiețeii se vor atașa cu siguranță de poveștile mai alerte: Regele Piticilor, basmul german pe care noi l-am citi deja de vreo zece ori, Antonio – Ramură de copac, poveste finlandeză ce vine repejor din urmă, cu vreo cinci lecturi la activ, Cele trei portocale, istorioara spaniolă cu numai două „treceri în revistă” și, nu în ultimul rând, frumoasa poveste franțuzească Firul magic.

Pentru prichinduțe îți recomandăm cu căldură basmul rusesc, Prințesa broască, dar și pe cel franțuzesc, Prințesa Rosetta. Mie mi-au plăcut toate, iar desenele cărții sunt de o frumusețe ireală. De multă vreme nu mi-a fost dat să văd o grafică atât de reușită la un volum de basme.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *