Categorii Însemnări

Cum am sărbătorit Ziua Internațională a Cărții

de Sînziana Popescu
Bucurie mare la „Bucuria poveștilor”

Poate n-ați știut, dragi prieteni, dar azi, 23 aprilie, a fost o zi de mare sărbătoare: Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Această zi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

Nu știu cum ați sărbătorit voi, poate-mi spuneți și mie, dar eu m-am distrat de minune împreună cu Adriana Ene și cu copiii invitați la emisiunea „Bucuria poveștilor” (Radio Trinitas).

 

Le-am răspuns la întrebări, le-am prezentat cărțile mele (Mașinuța Curcubeu, Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii, Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment, cărțile seriei fantasy Andilandi, de care ne-am propus să ne ocupăm în mod special într-o viitoare emisiune), le-am citit câte ceva din Experimentul Martinel / The Teddy B. Experiment, mi-au citi și ei câteva fragmente din cărțile primite-n dar, și, nu în ultimul rând, i-am invitat pe toți la lansarea de mâine, 24 aprilie, de la Cărturești: Book launch Bucharest: The Teddy B. Experiment.

https://www.facebook.com/pentrupetrica/videos/515140832216343/?hc_ref=ARSG5jqt2mgX23uRIQ2HlIsb1BbKM5PZMf5-1D9m6HxMsbskZX3Ho8lSWUjvb6d_mRM

https://www.facebook.com/474200696087866/videos/959143817593549/

 

Deci nu uitați, da? Vă dau întâlnire mâine, de la ora 19.00, în ceainăria librăriei Cărturești Verona. 😉 Mulțumesc, Adriana Ene! Mulțumesc, Iustina, Marina și Ioan!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

1 comentariu la “Cum am sărbătorit Ziua Internațională a Cărții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *