Categorii Însemnări

Povestea celor trei frați

de Sînziana Popescu

Când am văzut filmul Harry Potter la cinema, singură-singurică, pentru că nimeni din familie nu s-a învrednicit să mă însoțească, n-am avut cu cine să dezbat povestea celor trei frați vrăjitori, dar mi-a căzut cu tronc.

De curând, am regăsit un filmuleț numai cu ea și mi-am întrebat odrasla ce părere are. L-a văzut, s-a interesat dacă filmulețul e al lui Tim Burton (o întrebare pertinentă de altfel), apoi mi-a spus că e „creepy” și a plecat lăsându-mă într-o ceață adâncă. Oare mie de ce mi-o fi plăcut așa de mult?… Pentru că istorioara semăna oarecum cu poveștile noastre, cu doi frați care aleg greșit și cu Prâslea care spală până la urmă numele familiei printr-o alegere corectă?

Simbolistica poveștii e minunată, dar nu asta a fost, recunosc. Pe mine m-a fermecat găselnița cu… pelerina invizibilității. 🙂 Pe mine, adică pe copilul din mine. Pentru că nu știu ce voiați voi să fiți atunci când vă jucați de-a super-eroii în copilărie, dar eu optam mereu pentru fata-invizibilă. Nu, n-o confundam cu wonder-woman, doar că inventasem un personaj nou, cică – un hibrid care zbura, devenea invizibil și se teleporta ori de câte ori închidea ochii. Și eu eram mereu fata-invizibilă!

Da, probabil că ăsta e tot clenciul… Poveștile trebuie să rezoneze cu visele nebune alte copilăriei tale. Altfel te grăbești să le etichetezi și treci iute mai departe.

Veste bună e că în lumea asta se scriu mereu povești, deci e foarte probabil să existe câte una pentru fiecare. 😉

[youtube BR939M48BG4 nolink]
Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *