Categorii Însemnări

Turneul Andilandi: prima rundă Brașov, Cluj, București

de Sînziana Popescu
Andilandi la Brașov

Dacă ar fi să punem la socoteală și lansarea de la Cărturești Verona, despre care am apucat să scriu deja, se pare că am ajuns, încet-încet, la finele primei runde a acestui turneu de promovare. Așadar, m-am gândit că n-ar strica să pun totuși la păstrare și pe blog câteva rânduri (și gânduri) frumoase despre prietenii care m-au ajutat până acum.

Primul popas din turneu – Brașov, cel mai apropiat oraș de locul în care au început toate poveștile seriei „Andilandi”. Cred că fotografiile vorbesc de la sine și spun povestea unei lecturi de neuitat, prima în care copiii au fost cei care au citit, în plen și la prima vedere, din cărțile mele. Le mulțumesc elevilor de la școala nr. 5 din Brașov, Deliei Oprea și doamnei profesoare Adriana Nică, dar și prietenilor de la Librăria „St.O.Iosif”, cu care m-am cunoscut în 2016, la Salone Internazionale di Torino (când prezentam traducerea în italiană a primului volum al seriei, împreună cu Sara Salone) și cu care m-am bucurat să mă revăd la ei acasă, într-o librărie de vis, în care sper să revin cât de curând. 😉

Cel de-al doilea popas din turneu a fost la Cluj, pe 6 aprilie, unde toate au mers ca pe roate. Sincer, nici nu mă așteptam să fie altfel, având în vedere că am avut alături de mine și câțiva vechi și foarte dragi prieteni ai seriei „Andilandi”, dar evenimentul mi-a întrecut cu mult așteptările. Le mulțumesc pentru susținere doamnelor profesoare Ramona Burca, Cosmina Tămaș și Mirela Miron, dar și lui Alexie Vădan, care ne-a vorbit atât de frumos despre cărțile seriei „Andilandi” (pentru că el chiar le-a citit pe toate) și care ne-a mărturisit că așteaptă cu nerăbdare apariția volumului nr. 6 din colecția Editurii Nemi.

La întoarcerea în București, duminică, 14 aprilie, am participat la întâlnirea Fanbook de la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, unde am vorbit cu copiii despre primul volum al seriei „Andilandi”, despre al doilea, ba chiar și puțin despre ce va să vină, iar ei s-au jucat decodificând expresii din „Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” sub îndrumarea doamnei Ivona Munteanu. Unii citiseră deja toate cărțile din edițiile vechi, dar nu le-au stricat celorlalți surpriza spunându-le ce-i așteaptă, ceea ce mi s-a părut frumos din partea lor, și toți mi-au pus o sumedenie de întrebări istețe. Una peste alta, eu m-am simțit așa de bine, încât am uitat pe ce tărâm mă aflu, ba chiar și în ce an sunt (când i-am semnat unei fetițe cartea, i-am datat-o 1919). 😀 În final, ne-am promis să ne revedem în jur de 1 iunie pentru a discuta despre al doilea volum al seriei (Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie) și în ajun de „Gaudeamus” pentru a vorbi despre cel de-al treilea volum (Drumul Anei prin Valea Plângerii), ce va fi publicat la Editura Nemi. Le mulțumesc pentru invitație organizatoarelor și le felicit pentru atelierele pe care le coordonează lună de lună în această librărie. M-aș bucura să apuc momentul în care toate orele de limba română din școlile noastre se vor desfășura după același model.

https://www.facebook.com/ClubFanbook/videos/2113244252306840/

https://www.facebook.com/ClubFanbook/videos/2113244252306840/

https://www.facebook.com/ClubFanbook/videos/2113244252306840/

https://www.facebook.com/ClubFanbook/videos/2113244252306840/

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *