Categorii Reţete de-ale noastre

Clătite de post cu gem de afine sau miere de albine

de Sînziana Popescu
Clătite... şoriceşti
Clătite… şoriceşti

Având în vedere că nu ne-am descurcat grozav cu pozele la primul nostru post cu plăcinta cu mere, deşi plăcinta a ieşit grozav, vă asigur, ne-am gândit ca de data aceasta să facem mai puţine fotografii şi să încercăm o reţetă şi mai simplă. Mai precis, să resuscităm una mai veche de pe site: clătitele de post.

Ne-am gândit să încercăm şi reţeta asta, să vedem dacă e adevărat ce „ne spune” – că nu există diferenţe notabile între cele două tipuri de clătite.

Pentru a porni la atac, avem nevoie de o tigaie bună, de un bol mare, de o bucătărie curată şi de nişte bucătari puşi pe treabă.

Matei îţi spune: De ce ai nevoie?

10 linguri de făină
200 ml de apă minerală
4 linguri de ulei de măsline
un vârf de cuţit de sare
gem de afine sau miere şi nucă măcinată, după gust

Matei îţi arată: Cum le prepari?

Amesteci făina, apa şi sarea până când obţii un aluat subţire. Apoi coci clătitele, una câte una, într-o tigaie încinsă şi unsă în prealabil cu puţin ulei. În cele din urmă, le umpli cu gem sau miere, le rulezi şi le… “testezi”.

Matei îţi urează: bon appétit!

Matei garantează: Indiferent dacă sunt umplute cu gem de afine, de cireşe amare sau cu miere şi nucă măcinată, clătitele de post nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor „de dulce”. Dacă mai aveţi îndoieli, puteţi să vă convingeţi şi singuri că avem dreptate, preparându-le singuri.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.