Categorii Rețete de-ale noastre

Clătite de post cu gem de afine sau miere de albine

de Sînziana Popescu
Clătite... șoricești
Clătite… șoricești

Având în vedere că nu ne-am descurcat grozav cu pozele la primul nostru post cu plăcinta cu mere, deși plăcinta a ieșit grozav, vă asigur, ne-am gândit ca de data aceasta să facem mai puține fotografii și să încercăm o rețetă și mai simplă. Mai precis, să resuscităm una mai veche de pe site: clătitele de post.

Ne-am gândit să încercăm și rețeta asta, să vedem dacă e adevărat ce „ne spune” – că nu există diferențe notabile între cele două tipuri de clătite.

Pentru a porni la atac, avem nevoie de o tigaie bună, de un bol mare, de o bucătărie curată și de niște bucătari puși pe treabă.

Matei îți spune: De ce ai nevoie?

10 linguri de făină
200 ml de apă minerală
4 linguri de ulei de măsline
un vârf de cuțit de sare
gem de afine sau miere și nucă măcinată, după gust

Matei îți arată: Cum le prepari?

Amesteci făina, apa și sarea până când obții un aluat subțire. Apoi coci clătitele, una câte una, într-o tigaie încinsă și unsă în prealabil cu puțin ulei. În cele din urmă, le umpli cu gem sau miere, le rulezi și le… ”œtestezi”.

Matei îți urează: bon appétit!

Matei garantează: Indiferent dacă sunt umplute cu gem de afine, de cireșe amare sau cu miere și nucă măcinată, clătitele de post nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor „de dulce”. Dacă mai aveți îndoieli, puteți să vă convingeți și singuri că avem dreptate, preparându-le singuri.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *