Categorii Anunțuri

Planet 51

de Sînziana Popescu
Planet 51
Extraterestrul ești chiar tu!

Ați apucat să vedeți „Planet 51„? Dacă nu, dați o raită pe la cinematograf în weekend, că merită. Nu pentru vocile vedetelor, că nu prea au cu ce se făli la capitolul ăsta, ci pentru ideea filmului.

„Planet 51” e un fel de „Planeta maimuțelor” pentru copii. Nu apare nicio maimuță în film, fiți pe pace, și poate comparația e ușor forțată, dar nu mi-a venit alta în minte. Asta pentru că și în filmulețul de animație cu extratereștri, la fel ca în pelicula cu maimuțe, omul devine din vânător, vânat. Sau dacă vreți, din explorator, explorat, din experimentator, experiment. Rocadă care sunt absolut convinsă că va avea mare priză la copiii noștri și nu numai. Asta pentru că veți rămâne cu toții cu o pildă de neuitat. Și anume că omul, cel care s-a temut și a așteptat o viață întreagă extratereștrii (ba a mai făcut și o sumedenie de filme pe tema asta), s-a trezit dintr-odată că el, și nimeni altul,  e extraterestrul. El e amenințarea! El e cel hulit și hăituit de o planetă întreagă!

Bineînțeles, în final nu moare nimeni. Astronautul Chuck Baker, dat în urmărie de către autoritățile planetei 51, cele care vor să pună antenuțele pe el și să efectueze experimente, știți voi de care :), va primi până la urmă sprijin din partea unui „localnic” care îl ajuta să își caute nava și să plece odată acasă. The end.

Pardon, poftiți și trailerul…

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *