Stop-cadru cu fața eroului din "Dragonul de geață" - Mik
Stop-cadru cu fața eroului din "Dragonul de geață" - Mik
Mik, viking la 11 ani

A început Kinodiseeaaaaaaaa! Știu că, de fapt, a început de vineri, dar cum noi nu putem să ajungem la filme decât în weekend, pentru noi a început azi. Mai precis la 10 dimineața, când am aterizat la un film suedez de vis – „Isdraken” („Dragonul* de gheață”), în regia lui Martin Hogdahl.

Citește în continuare "Dragonul de gheață, un altfel de film pentru copii"

Ha, ha! Abia aștept să văd filmul ăsta. Promite să fie o poveste mai reușită decât cea din Avatarul lui Cameron, deși dragonii seamănă cu pterodactilii de pe Pandora. Iar ăla „mic” și negru nu vi se pare că râde ca Chewbacca la sfârșit? Cică se lansează pe 26 martie. Peste fix o lună. Eh, mult a fost, puțin a rămas. Pregătiți-vă de luptă… În 3D!

Citește în continuare "How to train your Dragon"

"Aliciul" lui Burton
Aliciul lui Burton
'Aliciul' lui Burton

A început numărătoarea inversă pentru Alice in Wonderland, în regia lui Tim Burton și după scenariul Lindei Woolverton, ce folosesc ca punct de plecare cărțile lui Lewis Carroll – Alice’s Adventures in Wonderland și Alice through the Looking-Glass. La noi filmul vine din 5 martie, din câte știu eu, deci mai avem de așteptat nițel. Până atunci însă putem trage cu ochiul la noile trailere. După cum vă spuneam într-un post mai vechi, nici Tim, nici Linda n-au rescris cartea lui Carroll (deci orice ar spune gurile rele nu vom vedea „o Alice a la Tim”), ci o continuare a poveștii, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Citește în continuare "Alice in Wonderland"

La curtea Reginei de Cupă
La curtea Reginei de Cupă

Vorbeam în urmă cu vreo trei luni despre noul film al lui Tim Burton, Alice in Wonderland, atrăgându-vă atenția asupra personajelor, care semănau teribil cu ilustrațiile originale ale cărții, realizate cu mai bine de un secol în urmă de către Sir John Tenniel. Ei bine, dacă din punct de vedere scenografic în film totul e „ca la carte”, nu același lucru se poate spune despre scenariu, care n-aduce deloc cu povestea lui Lewis Carroll.

Citește în continuare "Alice se… întoarce"

Cu Lucy, ceva mai măricică, la bordul lui Zori de zi
Cu Lucy, la bordul lui Zori de zi

Săptămâna trecută au fost făcute publice câteva fotografii din continuarea seriei Narnia – The Voyage of the Dawn Treader – aflat acum în plină producție. Dintre protagoniștii primelor două filme ale seriei îi vom putea revedea numai pe Lucy și Edmund, Peter și Susan fiind deja prea mari pentru a mai pătrunde în tărâmul vrăjit al Narniei. Dar vom face cunoștință cu personaje noi – pisălogul văr Eustace – sau cu personaje vechi, dar radical schimbate – fostul prinț Caspian, acum rege al Narniei.

Citește în continuare "The Voyage of the Dawn Treader"

Ghici cine le strică petrecerea minimoșilor?
Ghici cine le strică petrecerea minimoșilor?
Avanpremiera filmului Arthur et la vengeance de Maltazard, scris și regizat de Luc Besson, va avea loc în toată Franța chiar astăzi, 29 noiembrie. Din păcate însă, până când filmulețul, al doilea din serie, va ajunge și pe ecranele noastre mai avem de așteptat destul de mult.

Scenariul a fost scris de Luc Besson după cea de-a doua carte a seriei lui cu Minimoșii, în care suntem transportați din nou în lumea creaturilor extrem de mici care trăiesc în Tărâmul Magic de la firul ierbii din curtea casei lui Arthur.

Citește în continuare "Arthur et la vengeance de Maltazard"

Planet 51
Extraterestrul ești chiar tu!

Ați apucat să vedeți „Planet 51„? Dacă nu, dați o raită pe la cinematograf în weekend, că merită. Nu pentru vocile vedetelor, că nu prea au cu ce se făli la capitolul ăsta, ci pentru ideea filmului.

„Planet 51” e un fel de „Planeta maimuțelor” pentru copii. Nu apare nicio maimuță în film, fiți pe pace, și poate comparația e ușor forțată, dar nu mi-a venit alta în minte. Asta pentru că și în filmulețul de animație cu extratereștri, la fel ca în pelicula cu maimuțe, omul devine din vânător, vânat.

Citește în continuare "Planet 51"

Cum să-ți dresezi dragonul (să nu te pape)
Cum să-ți dresezi dragonul (să nu te pape)
Și astăzi scriu tot despre un film de animație care nu a apărut încă, dar pe care îl aștept cu nerăbdare: How to train a dragon!, creat – conform genericului – de către realizatorii lui Shrek, Madagascar și Kung Fu Panda. Adică de cei de la Dreamworks. Nu știu prea multe detalii despre film. Site-ul oficial e tăcut ca un pește.

Citește în continuare "Cum să dresezi un dragon"

Heidi, străbuna lui Ponyo
Heidi, "străbuna" lui Ponyo

O mai țineți minte pe Heidi? Nu, nu vorbesc de ciocolată! Nici de modelista omonimă, de care nu mai încape nimeni pe net când dai căutare după numele ăsta, ci de fetița aceea micuță, cu gura mare, pe care am iubit-o cu toții în copilărie. Am postat și o poză în stânga, în caz că nu v-ați dumirit încă despre cine vorbesc, deși mă îndoiesc că așa ceva ar putea să se întâmple.

Citește în continuare "Ponyo"

Number Nine, despre teribila luptă a creaturilor moi, pufoase și fragile împotriva mașinilor...
„9”, despre teribila luptă a creaturilor moi, pufoase și fragile împotriva mașinilor…

În sfârșit am trăit să văd un film recent semnat de Tim Burton, dar fără Depp ori Bonham-Carter. Și nu pare a fi unul de lepădat, ci, mai degrabă, unul care va scrie istorie. „9” nu este un film de animație pentru copii, ci – surprize, surprize – pentru părinții lor, așa după cum îl prezintă chiar creatorii.

Citește în continuare "9 – un film de animație pentru părinți"