Categorii Însemnări

Arthur et la vengeance de Maltazard

de Sînziana Popescu
Ghici cine le strică petrecerea minimoșilor?
Ghici cine le strică petrecerea minimoșilor?
Avanpremiera filmului Arthur et la vengeance de Maltazard, scris și regizat de Luc Besson, va avea loc în toată Franța chiar astăzi, 29 noiembrie. Din păcate însă, până când filmulețul, al doilea din serie, va ajunge și pe ecranele noastre mai avem de așteptat destul de mult.

Scenariul a fost scris de Luc Besson după cea de-a doua carte a seriei lui cu Minimoșii, în care suntem transportați din nou în lumea creaturilor extrem de mici care trăiesc în Tărâmul Magic de la firul ierbii din curtea casei lui Arthur.

Mai jos am pus trailerul, iar aici îi puteți vizita pe site-ul lor oficial. Este haios făcut, desenele sunt foarte frumoase, iar cei care o rup nițel pe franceză pot găsi aici și mai multe informații despre film.

Între timp, am remarcat că Arthur, alias Freddie Highmore, a mai crescut de la ultimele lui aventuri din Arthur and the invisibles (2007), un imens succes de box office în Franța. Și a crescut frumos, ceea ce ne îndreptățește să sperăm că nu-l vom „pierde” pe talentatul actor odată cu trecerea de pubertate. Deși nu există niciun fel de garanții în această privință, nu-i așa? 🙂 Însă orice s-ar întâmpla cu el de acum înainte, pe mine m-a uimit și m-a încântat la băiețelul ăsta un lucru: știe să-și aleagă rolurile și, mai ales, e foarte abil în a se feri de etichete. Iar asta îi depășește uneori până și pe actorii maturi.

Pentru că poate nu știți sau ați trecut cu vederea faptul că Freddie a făcut multe filme între timp. L-am văzut cu toții Finding Neverland sau în Charlie and the Chocolate Factory, unde a fost un partener pe măsura lui Johnny Depp, precum și în multe alte filme la fel de reușite, dar cu vânzări mai mici, pe care nu mă mai apuc să le înșir acum, dar pe care poate merită să le căutați în filmografia lui și să le vedeți.

Ceea ce mi s-a părut însă de-a dreptul uluitor a fost faptul că de copilul ăsta nu s-a lipit o singură „serie fantasy”, așa cum s-a întâmplat cu mai puțin norocoșii Emma Watson și Rupert Grint (Hermione Granger și Ron Weasley din Harry Potter) care vor reuși foarte greu să absolve școala de magie de la Hogwarts.

Pe Freddie Highmore l-am văzut și în The Spiderwick Chronicles, o serie de cărticele, care a avut parte însă de un singur film, dar și în seria filmelor cu Arthur și minimoșii semnate de Besson. Pentru Freddie Highmore, ca artist, cred că e un lucru minunat să apară aproape simultan și drept Simon și Jared în The Spiderwick Chronicles și ca Arthur din Arthur și Minimoșii. Pentru fani însă e puțin cam ciudat, nu credeți? E ca și cum l-am fi văzut pe Daniel Radcliffe brusc și în Narnia sau în Stăpânul inelelor.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *