Categorii Rețete de-ale noastre

Clătite de post

de Sînziana Popescu

Indiferent dacă sunt umplute cu gem de afine, de cireșe amare sau cu miere și nucă măcinată, clătitele de post nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor de dulce. Dacă mai aveți îndoieli – voi ori micuți voștri „devoratori de dulciuri” – puteți să vă convingeți și singuri că am dreptate preparându-le.

De ce ai nevoie.

  • 10 linguri de făină
  • 200 ml de apă minerală
  • 4 linguri de ulei
  • un vârf de cuțit de sare
  • gem sau miere și nucă măcinată, după gust

Cum procedezi.
Amesteci făina, apa și sarea până când obții un aluat subțire. Apoi coci clătitele, una câte una, într-o tigaie încinsă și unsă în prealabil cu puțin ulei. În cele din urmă, le umpli cu gem sau miere, le rulezi și le „testezi”. Poftă bună!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *