Categorii Reţete de-ale noastre

Mere coapte

de Sînziana Popescu

Nevoia de dulce pe timpul postului creşte. E un lucru verificat şi unanim acceptat. Aşa că bucuraţi-vă de dulce măcar acum! Nu ezitaţi să vă îndulciţi fiecare zi măcar în această perioadă în care organismul vostru e şi aşa spoliat de multe dintre cele necesare. Celor care-şi fac griji pentru caloriile în plus, le-am pregătit un dulce de post, nu foarte… dulce: mere coapte, cu zahăr şi scorţişoară.

De ce ai nevoie.

  • 10 mere mici
  • 10 linguriţe de zahăr
  • 10 linguriţe de scorţişoară
  • 50 g de margarină

Cum procedezi.
Speli merele, le scoţi sâmburii şi cotorul, scobind temeinic cu ajutorul unei linguriţe. În scobiturile rămase presari zahărul, scorţişoara şi câte un bob de margarină, după gust. Apoi dai merele la cuptor, circa 20 de minute, la foc potrivit. Când sunt gata, le scoţi din cuptor şi le pudrezi cu zahăr. Dar ai mare grijă să nu se repeadă cel mic la ele. Frig!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Ți-a plăcut? Lasă-ne un comentariu.