Categorii Rețete de-ale noastre

Mere coapte

de Sînziana Popescu

Nevoia de dulce pe timpul postului crește. E un lucru verificat și unanim acceptat. Așa că bucurați-vă de dulce măcar acum! Nu ezitați să vă îndulciți fiecare zi măcar în această perioadă în care organismul vostru e și așa spoliat de multe dintre cele necesare. Celor care-și fac griji pentru caloriile în plus, le-am pregătit un dulce de post, nu foarte… dulce: mere coapte, cu zahăr și scorțișoară.

De ce ai nevoie.

  • 10 mere mici
  • 10 lingurițe de zahăr
  • 10 lingurițe de scorțișoară
  • 50 g de margarină

Cum procedezi.
Speli merele, le scoți sâmburii și cotorul, scobind temeinic cu ajutorul unei lingurițe. În scobiturile rămase presari zahărul, scorțișoara și câte un bob de margarină, după gust. Apoi dai merele la cuptor, circa 20 de minute, la foc potrivit. Când sunt gata, le scoți din cuptor și le pudrezi cu zahăr. Dar ai mare grijă să nu se repeadă cel mic la ele. Frig!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *