Nevoia de dulce pe timpul postului crește. E un lucru verificat și unanim acceptat. Așa că bucurați-vă de dulce măcar acum! Nu ezitați să vă îndulciți fiecare zi măcar în această perioadă în care organismul vostru e și așa spoliat de multe dintre cele necesare. Celor care-și fac griji pentru caloriile în plus, le-am pregătit un dulce de post, nu foarte… dulce: mere coapte, cu zahăr și scorțișoară.
De ce ai nevoie.
- 10 mere mici
- 10 lingurițe de zahăr
- 10 lingurițe de scorțișoară
- 50 g de margarină
Cum procedezi.
Speli merele, le scoți sâmburii și cotorul, scobind temeinic cu ajutorul unei lingurițe. În scobiturile rămase presari zahărul, scorțișoara și câte un bob de margarină, după gust. Apoi dai merele la cuptor, circa 20 de minute, la foc potrivit. Când sunt gata, le scoți din cuptor și le pudrezi cu zahăr. Dar ai mare grijă să nu se repeadă cel mic la ele. Frig!