Categorii Cronici și recomandări, Însemnări

Daniel Radcliffe va fi mereu Harry Potter!

de Sînziana Popescu

Poză de începutTânărul actor britanic Daniel Radcliffe a semnat, în sfârșit, contractul cu Warner Brothers pentru rolul vrăjitorului Harry Potter, din următoarele două filme ale seriei. Ultimele de altfel! Astfel, zvonurile conform cărora Radcliffe urma să fie înlocuit datorită rolului său de adult din piesa fără perdea „Equus” au fost curmate din fașă. Deși, potrivit declarațiilor protagonistului e limpede ca lumina zilei că-și dorește foarte mult altceva…

Ce să vă spun?… Convingerea mea e că asta e riscul atunci când urmărești un personaj prea mult timp. Se plictisește până și autorul, oricât de mult ar ține la personajul cu pricina. Iar de actori, ce să mai vorbim? Unde mai pui că acești copii cresc, oricât de rău ne-ar părea… V-am atașat și o poza cu Daniel Radcliffe în piesa „Equus” – spectacol care a declanșat o adevărată isterie mediatică, datorită fatului că Daniel joacă așa cum l-a făcut mămica lui, gol-goluț.

Poza din spectacolSper să nu-i dezamăgesc prea mult pe fanii lui Harry, desigur pe cei care n-au aflat încă. Pe de altă parte însă, încercarea actorului de a scăpa de un șablon, de a evolua, de a se perfecționa, mi se pare lăudabilă.

E firesc să vrei să crești, și să-mi fie iertat, dar de un personaj atât de îndrăgit ca Potter nu poți scăpa decât șocând lumea. Gândiți-vă puțin, ce s-ar fi întâmplat dacă Leonardo di Caprio „n-ar fi sărit” de pe Titanic, spunând că decât să joace mereu june-prim, mai bine nu mai joacă deloc. (Poate ați uitat, dar atunci a fost alt scandal!…) Cu sigurață n-am mai fi avut ocazia să-l vedem jucând magistral în „Aviatorul” sau „Diamantul sângeriu„.

Asta nu înseamnă desigur că pentru mine Daniel Radcliffe nu va fi mereu Harry Potter, tot așa cum Di Caprio va fi mereu Toby, din „This boy’s life„, unde l-am văzut pentru prima oară jucând fabulos alături de guru-ul lui, Robert de Niro.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

2 comentarii la “Daniel Radcliffe va fi mereu Harry Potter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *