"Aliciul" lui Burton
Aliciul lui Burton
'Aliciul' lui Burton

A început numărătoarea inversă pentru Alice in Wonderland, în regia lui Tim Burton și după scenariul Lindei Woolverton, ce folosesc ca punct de plecare cărțile lui Lewis Carroll – Alice’s Adventures in Wonderland și Alice through the Looking-Glass. La noi filmul vine din 5 martie, din câte știu eu, deci mai avem de așteptat nițel. Până atunci însă putem trage cu ochiul la noile trailere. După cum vă spuneam într-un post mai vechi, nici Tim, nici Linda n-au rescris cartea lui Carroll (deci orice ar spune gurile rele nu vom vedea „o Alice a la Tim”), ci o continuare a poveștii, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Citește în continuare "Alice in Wonderland"

O escaladă dureroasă
O escaladă dureroasă

Da, Disney se pregătește să dea gata și povestea asta la anul. Filmulețul de mai jos nu e trailer-ul, din păcate, ci doar un film făcut despre cât de departe au ajuns până acum cu desenatul. Pentru că desenează cu mânuțele, nu din taste și butoane, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Cred că măcar poveștile clasice merită asta, chiar dacă așteptarea noastră va fi mai lungă.

Citește în continuare "Rapunzel 2010"

No toy gets left behind! Vă sună cunoscut?
No toy gets left behind! Vă sună cunoscut?
…sau altfel spus, „Când jucăriile spun pa!” varianta Disney. Nu, n-am scris eu scenariul, deși tare mi-ar fi plăcut să scriu ceva, orice, pentru compania cu pricina, dar ideea filmulețului e cam aceeași cu cea a piesei mele de teatru: copilul (Andy) crește și își donează vechile jucării unei grădinițe, unde jucăriile lui vor fi dezmembrate, stricate de niște copii peste măsură de „agitați”. Protagoniștii își vor lua lumea în cap, așa cum era și firesc de altfel, părăsind terenul dezastrului.

Citește în continuare "Toy Story 3…"

The Mad Hatter
Johnny Depp în rolul Pălărierului Nebun

Cea de-a doua producție Disney care va ajunge la noi în luna martie e noua variantă la „Alice in Wonderland”. Cum filmul e marca Tim Burton, nu vă spun prea multe despre el. Doar știm cu toții ce-i poate pielea! Pelicula se anunță în același stil gotic, pictural, sumbru și cu același duo (Depp – Bonham Carter), duo de care poate unii s-au plictisit deja.

Citește în continuare "Alice in Wonderland reloaded"

The Princess and the FrogNu știu dacă ați aflat, dar umblă vorba prin târg că Disneyienii au în pregătire trei filmulețe haioase pentru prichindei. O voi lua cronologic, în ordinea în care vor apărea pe ecranele noastre. Prima producție Disney, mult-așteptată și mult-comentată e „The Princess and the Frog”, o ecranizare șui a clasicei „The Frog Prince”. De ce e comentat filmul asta?

Citește în continuare "The Princess and the Frog"