Categorii Cronici și recomandări

Alice in Wonderland reloaded

de Sînziana Popescu
The Mad Hatter
Johnny Depp în rolul Pălărierului Nebun

Cea de-a doua producție Disney care va ajunge la noi în luna martie e noua variantă la „Alice in Wonderland”. Cum filmul e marca Tim Burton, nu vă spun prea multe despre el. Doar știm cu toții ce-i poate pielea! Pelicula se anunță în același stil gotic, pictural, sumbru și cu același duo (Depp – Bonham Carter), duo de care poate unii s-au plictisit deja. Cu toate acestea, în ciuda ideii fixe a regizorului de a distribui mereu aceeași actori în rolurile principale, eu cred că noul „Alice in Wonderland” e un film care nu trebuie ratat.

După ce am văzut trailer-ul m-am convins cât de mult seamănă „lumea” închipuită de Burton cu lumea desenelor lui Sir John Tenniel, primul ilustrator al cărții lui Lewis Carroll.

Dacă nu mă credeți, puteți compara și singurei operele împricinaților. Aveți mai jos și trailer-ul oficial al filmului, și un link către videobook-ul gratuit (via Editura Mediamorphosis), unde puteți admira în tihnă desenele originale. Oricum, până în martie, când va ajunge filmulețul și pe la noi, mai avem ceva de așteptat.

[youtube DeWsZ2b_pK4 nolink]

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *