Categorii Anunțuri

Am trecut în liga profesionistă

de Sînziana Popescu
Casa scriitorilor

Casa Monteoru. Oare a cui o fi ea acum?...Nu-mi vine să cred… în sfârșit am intrat și eu în ASB (filiala din București a Uniunii Scriitorilor din România). Am debutat la TVR în ’93, pe scenă în ’97 și de atunci tot „debutez”, ba la radio, ba pe ecran, ba iar pe scenă… Acum se pare că am debutat ca stagiar în ASB.

Le mulțumesc din suflet dramaturgilor care m-au susținut (trei la număr!) și le promit că nu voi înceta să scriu teatru pentru copii ori pentru părinții lor. Am crescut în teatru, a fost mereu a doua mea casă, îl iubesc și nu l-am uitat încă. Cu toate acestea, sunt bucuroasă că am fost acceptată (chiar dorită) ca membră a secției de literatură pentru copii. Nici nu cred că ar fi fost firesc să aterizez altundeva după premiul pe care l-am primit anul trecut. În plus, compania selectă în care am intrat nu poate decât să mă onoreze. Pe domnul Ungureanu „îl cunosc” din bibliotecă, iar pe domnul Hăulică grație cronicilor sale din Dilemateca, Observator cultural și din alte publicații mai SF.

Oricum, ce e cert e că dacă mă va întreba cineva ce am făcut în ultimii 17 ani de când tot mâzgălesc hârtia, îi voi putea răspunde senină că n-am uitat nicio clipă cum e să fii… june.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

6 comentarii la “Am trecut în liga profesionistă

  1. Mă faci să plâng, Cristina! Åži mă faci să-mi fie ÅŸi mai dor de voi… Dar cine ÅŸtie, poate la un moment dat voi scăpa de fobia zborului peste ocean ÅŸi voi veni să vă văd. Cu cărÅ£ile la purtător, bineînÅ£eles! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *