Categorii Anunțuri

REVOLTA POVEȘTILOR – PREMIERÄ‚

de Sînziana Popescu

 

 

REVOLTA POVEȘTILOR – adaptare după un text de Sînziana Popescu PREMIERÄ‚ 31 MARTIE 2019, ora 19,00 Palatul Național al Copiilor

Basmele sunt esențiale pentru educația copiilor noștri. Le deschid poarta către o lume nebănuită, plină de aventură și poezie, poate cea mai frumoasă dintre lumile posibile, lumea cărților, le formează gustul pentru lectură și îi pregătesc ca viitori rafinați cititori pe fiecare. Însă vremurile se schimbă, iar noi ne schimbăm împreună cu ele. Copiii par tot mai acaparați de tehnologie, părinții sunt copleșiți de ritmul alert al vieții, timpul parcă se comprimă, iar magia poveștilor pierde teren.

Spectacolul „Revolta Poveștilor” ne vorbește tocmai despre aceste schimbări, despre pierderea plăcerii de a ține în mână o carte, de a o răsfoi și de a desena la rându-ne, cu puterea minții, povești noi, pline de magie și culoare. În lumea „trendy” a tabletelor și a jocurilor video, imaginația copiilor obosește, nu-i mai poate ajuta să viseze, nici să lupte pentru a-și împlini visurile.

„Revolta Poveștilor” este o piesă care ne dă de înțeles că, poate, încă nu e totul pierdut și care ne îndeamnă să alegem ce avem de făcut în continuare. Lumea poveștilor trăiește datorită iubirii noastre. Dacă le uităm, personajele de basm se schimbă, iar lumea lor intră-n derivă. Oare chiar așa să fie? Și dacă da, atunci cine ar putea rezolva această problemă? Tot niște copii, firește. Doi copii care, atrași în lumea cunoașterii și a imaginației, vor restabili ordinea și vor salva de la uitare personajele de basm care au încântat de-a lungul timpului copii, părinți și bunici deopotrivă.

Creatorul lui Lampio, regizorul Tony Adam – un licurici care cucerește constant publicul Teatrului „Stela Popescu” – a făcut o echipă minunată cu scriitoarea Sînziana Popescu în adaptarea textului și, alături de scenograful Cristian Marin și de coregraful Ioana Macarie, au dat viață unui show amuzant, sensibil și plin de farmec, în care îi veți reîntâlni pe Vrăjitorul din Oz, Scufița Roșie și Lupul, Mama Vitregă, Oglinda și Albă ca Zăpada, Făt-Frumos și Balaurul, Cenușăreasa și surorile ei vitrege, Hansel și Gretel, Capra cu trei iezi și mulți, mulți alții.

„Revolta Poveștilor” – o nouă producție a Teatrului „Stela Popescu” destinată publicului tânăr, o poveste terapeutică, de văzut cu inima și de meditat asupra mesajului pe care îl transmite!

Regie – Tony Adam

Text – Sînziana Popescu

Scenografie – Cristian Marin

Coregrafie – Ioana Macarie

Recomandat – audientă generală 4+

Distribuție

Marian Sas Petrică – George

Alexandru Rebeja – Mihai

Sorin Aurel Sandu – Lupul / Balaurul / Pitic (Înțeleptul)

Cătălin Frăsinescu – Făt-Frumos / Vrăjitorul din Oz / Pitic (Morocănosul)

Ștefan Rebeja – Hansel

Irina Cărămizaru – Gretel

Carla Waltner – Capra / Cenușăreasa / Pitic (Hapciu)

Ștefania Dumitru – Scufița Roșie / Mutulică

Magda Condurache – Oglinda

Mădălina Mihai – Alba ca Zăpada

Manuela Hărăbor / Ana Maria Mihai – Mama Vitregă

Silvia Maurițiu – Sora / Pitic (Somnorosul) / Căpcăun

Alexandra Dogaru – Sora / Pitic (Rușinosul) / Căpcăun

Andrei Dogaru – Măgar / Pitic (Bucurosul)

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *