Categorii Anunțuri

Seria fantasy ANDILANDI, acum la Editura Nemi

de Sînziana Popescu

Dragi prieteni ai Tărâmului lui Andilandi, vă anunț cu bucurie că seria fantasy „Andilandi”, în noua ei formulă, se numără acum printre cărțile Editurii Nemi. Seria va include șapte romane și un volum de povestiri și e inspirată din miturile românilor și din basmele noastre din bătrâni. Cărțile îi vor purta pe cititori într-o lume fascinantă, populată de personaje mitologice românești readuse în actualitate, dar și de personaje moderne, cu care copiii se pot identifica ușor.

Seria Andilandi propune niște povești sută la sută românești, basme contemporane în care Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan și Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificație specială – tăcuta și profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul și surprizele se țin lanț.

Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi și fiecare dintre aceste povești este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare.

„Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” și  „Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie” sunt primele două romane ale seriei Andilandi care vor apărea în luna martie, la editura Nemi. Pe 23 martie va avea loc lansarea în mansarda librăriei Cărturești Verona. Dacă nu mai aveți răbdare până atunci, puteți să vă înscrieți pe lista de precomandă.

#precomandă! ➡️https://nemira.ro/sanziana-popescu.

Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm

Volum distins cu Premiul „Asociației Scriitorilor din București” în 2009 și adaptat pentru radio în 2018 într-o mini-serie produsă de Teatrul Național Radiofonic, cu o distribuție de excepție. Cele patru episoade ale serialului au fost difuzate în premieră la Radio România Cultural, în decembrie 2018, iar primul episod a fost inclus și în cadrul proiectului de audiții pentru copii – „Teatru radiofonic în culori”, proiect inițiat de Teatrul Național Radiofonic în parteneriat cu librăria Cărturești Verona.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te trezești într-o bună dimineață pe Celălalt Tărâm, alături de propriul tău Cal Năzdrăvan? Este exact ce i s-a întâmplat lui Vlad Ionescu, un băiețel obișnuit care intră într-o lume neobișnuită.

Ajutat de Blajini și Uriași, Vlad se va lupta cu Iele, Zmei, Strigoi, Căpcăuni, Balauri și Solomonari, pentru a ajunge la Sânziene și a duce la îndeplinire tainica misiune încredințată de Ursitoare. Învață din greșelile lui. Nu se știe niciodată când Andilandi te va pune la încercare și pe tine.


Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie

Îți mai amintești de Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm? De atunci, au trecut zece ani. Granițele s-au rearanjat, cârmuitorii sunt acum alții. Nu se mai nasc decât Balauri „de rând”, cu mai multe capete, dar cu mai puțină putere. Ielele au îmbătrânit, Blajinii se ascund, iar Zmeii pârjolesc totul în cale.

Acesta e momentul în care o nouă aventură e pe cale să înceapă. Prietenii? Aceiași. Dușmanii? Cu mult mai mulți. Cărăușul? Nu e doar unul, ci sunt doi. Învață din greșelile lor. Nu se știe niciodată când Andilandi te va pune la încercare și pe tine.

Personajelor din primul volum al seriei Andilandi li se alătură acum clanurile Piticilor, Statu-Palmă-Barbă-Cot și al său Iepure Șchiop, Zânele-păsări, Vâlvele-bălții, Licuricii și alte figuri ale mitologiei românești.

Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste prime volume sau despre mine, vă invit să citiți blogul prietenilor de la Editura Nemi.

Tot ce vă mai pot spune în plus, este că seria va continua cu siguranță cu cel de-al treilea volum (Drumul Anei prin Valea Plângerii), despre care vom vorbi din nou undeva prin toamnă, apoi o vom ține tot așa, în ritm susținut, cât să vă păstrăm vie curiozitatea, dar nici să nu vă chinuie prea mult așteptarea. Nu știu cât de curioși v-am făcut, dar vă spun sincer că mie deja îmi zboară gândul la romanele 6 și 7 (Vrăjile Sarei în Împărăția Ielelor & Bătălia lui Radu pentru Celălalt Tărâm), cu care voi încheia această serie, și care vor apărea în premieră absolută, tot la Editura Nemi.

Notă: Frumoasele ilustrații de pe copertă sunt realizate de Livia Coloji.


 

 

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *