Categorii Degustare de carte

Fericirea este o vulpe

de Laura Frunză
„Fericirea este o vulpe” de Evelina DaciÅ«tÄ—, cu ilustrații de AuÅ¡ra KiudulaitÄ— și traducerea de Laura Frunză.

Paul îi povestea și el Vulpii întâmplări din viața lui. Adesea îi cerea și sfatul.

– Bunicul meu a fost o vulpe foarte înțeleaptă, îi răspundea Vulpea. Obișnuia să-mi spună că totul depinde de unghiul din care privești. Lucrurile se văd altfel dacă le privești de sus, de jos, de la stânga sau de la dreapta. Așa că întreabă-mă din nou după ce te-ai uitat la problemă din toate unghiurile.

Într-o zi, când vulpea era într-o dispoziție foarte bună, îi spuse lui Paul:

– Uneori cel mai bun lucru e să continui să te dai în leagăn.

Apoi îi explică băiatului că lucrurile care aduc cea mai multă fericire sunt portocalii.

– Fericirea este o vulpe într-un leagăn și o portocală mare și portocalie! strigă ea din toți plămânii, în timp ce leagănul o ridica până aproape de cer. Fericirea e o prăjitură cu morcovi, un peștișor auriu, un borcan cu marmeladă și frunzele copacilor toamna!

Apoi îl lăsă și pe Paul să se dea în leagăn. În timp ce își lua avânt către cer, Paul strigă:

– Fericirea este ceramica mamei mele și elicopterul tatălui meu! Fericirea e o minge de baschet portocalie și pisica ruginie a lui Maggie! Dar mai presus de toate, fericirea este o vulpe!


Degustarea de carte a zilei a fost „Fericirea este o vulpe” de Evelina DaciÅ«tÄ—, cu ilustrații de AuÅ¡ra KiudulaitÄ— și traducerea de Laura Frunză. Mai multe detalii despre această carte găisiți pe site-ul editurii Cartemma, precum și în librării, iar dacă sunteți curioși să mai aflați câte ceva despre cărțile scrise ori traduse de Laura Frunză, căutați-le în librăriile Cărturești sau citiți blogul Laurei – Idei pentru părinți și copii.

Portretul autorului

e traducător, blogger și scriitor în devenire. Cu peste 6o de cărți pentru copii și adolescenți traduse și două publicate, Laura se declară o mare iubitoare de literatură pentru copii, pe care o promovează prin ateliere susținute în librării, donații de carte către grădinițe și biblioteci din mediul rural și cluburi de lectură în școli. Găsiți numele ei pe două coperte: pe prima carte pentru copii scrisă în scop caritabil de un grup de părinți bloggeri, „Gloria și unicornul magic”, editura DPH, 2016, și pe „Brâie de inspirație folclorică”, editura Casa, 2016. În timpul liber aproape inexistent, Laura merge la serviciu într-o corporație și scrie pentru reviste glossy.

Alte pagini semnate de Laura Frunză pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *