Mașinuța Curcubeu – Lilla Regnbagsbilen a dat o raită azi și pe la Bookerini – Târgul de carte pentru copii, unde s-a cunoscut cu copii simpatici foc, cărora le-a spus povestea ei și a prietenului ei, Matei. Arina Stoenescu (pionier press – Suedia) și cu mine le-am citit această poveste copiilor prezenți, în limba română și în limba elfilor (a.k.a. suedeză), apoi le-am făcut cunoștință cu prietenii noștri, mascota Asociației Harap Alb (ilustrată de Vero Neacșu), dar și cu Șoricelul Poliglot #LittleLit, iar în final i-am îndemnat pe cei prezenți să scrie și să ilustreze povestea lor despre „cel mai bun prieten”.

Citește în continuare "Cu Mașinuța Curcubeu la BOOKerini"

Andilandi la MNRL

de Sînziana Popescu

Dragi prieteni din București, vă aștept sâmbătă, de la ora 11.00, la Muzeul Național al Literaturii Române ca să povestim despre primele două volume ale seriei fantasy Andilandi, Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm și Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie, apărute de curând la Editura Nemi. Dacă vă plac basmele românești cu Cai Năzdrăvani, Zmei, Balauri, Solomonari, Blajini, Uriași și Sânziene, nu uitați de acest eveniment, pentru că atunci vom vorbi despre mai toate aceste personaje mult-îndrăgite, pe care le veți regăsi și în cărțile acestei serii. De-abia aștept să ne cunoaștem!

Citește în continuare "Andilandi la MNRL"

„Fericirea este o vulpe” de Evelina DaciÅ«tÄ—, cu ilustrații de AuÅ¡ra KiudulaitÄ— și traducerea de Laura Frunză.

Paul îi povestea și el Vulpii întâmplări din viața lui. Adesea îi cerea și sfatul.

– Bunicul meu a fost o vulpe foarte înțeleaptă, îi răspundea Vulpea. Obișnuia să-mi spună că totul depinde de unghiul din care privești. Lucrurile se văd altfel dacă le privești de sus, de jos, de la stânga sau de la dreapta. Așa că întreabă-mă din nou după ce te-ai uitat la problemă din toate unghiurile.

Citește în continuare "Fericirea este o vulpe"

„Creionul magic” de Ioana Slăniceanu, cu ilustrații de Margareta Udrescu

Pentru Zoe, pentru Alice și pentru încă cineva

Pe sub bretonul ei cârlionțat, ca de caniș

Ama visa adesea cu ochii larg deschiși.

Avea micuța noastră un mare ideal: să aibă „un ceva”œ al ei, cu totul și cu totul special

Visa la un miracol, o minune.

Citește în continuare "Creionul magic"

Sînziana Popescu & Iulia Ignat

Habar n-am cum sunt părinții voștri, dar am să încep acest post pe blogul meu prin a vă spune că ai mei sunt grozavi. Pentru ei am fost mereu centrul universului. Îmi cumpără cele mai tari jocuri, mă ajută la lecții, mă însoțesc la locurile de joacă și au grijă ca vacanțele mele să fie unele de neuitat.

Citește în continuare "Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii"

Cum s-au descurcat piesele mele de teatru în 2017

Pentru că în 2017 s-au montat destul de multe dintre piesele mele de teatru ori dramatizări după cărțile mele, m-am gândit să le trec în revistă, să fac un bilanț, dacă vreți, și să le pun la păstrare într-un articol din rubrica „însemnări” de pe Tărâmul lui Andilandi. Mai ales că am constatat de curând că despre unele n-am scris nimic pe site. De pildă, despre reprezentația de la Bookcity Milano 2017. Deh, de când cu Facebook-ul, m-am domnit. Scriu mai rar. Share, post și gata.

Citește în continuare "2017, un an bun pentru piesele mele de teatru"

„Luli și căsuța din copac” de Iulia Iordan, cu ilustrații de Cristina Radu

Arbore, Arminden, copac, pom, crâng, livadă, pădure, pepinieră, scoarță, altoi, mugur, mlădiță, nuia, creangă, măduvă, ramură, desiș…

Ziua 1 sau Cum a început totul

Bună! Azi a fost o zi grozavă. Vreți să știți de ce? Pentru că azi mi-a venit o idee nemaipomenită. Haideți să vă povestesc cum s-a întâmplat.

Citește în continuare "Luli și căsuța din copac"