Categorii Însemnări

Din nou la radio

de Sînziana Popescu

Pe vremuri, nu pot spune că aș fi fost neapărat o obișnuită a radioului, dar ajungeam destul de des pe acolo pentru discuții cu redactorii și regizorii secției de Teatru Național Radiofonic. Cum mi se monta câte o piesă, cum hop și eu, gură cască la repetiții. Deh, erau vremuri frumoase, de care cred că îmi voi aduce mereu aminte cu mare plăcere. Mi se mai întâmpla să fiu invitată și pe la emisiuni, dar mai rar, ceea ce nu-mi displăcea, pentru că niciodată nu m-am simțit în largul meu atunci când mi se acorda prea mare atenție. Ultima oară când am dat pe la Radio România, prin 2009, am fost invitată la emisiunea Vorba de cultură”, realizată de Ema Stere și Attila Vizauer. Nu știu cum s-au simțit ei discutând cu mine, dar pentru mine a fost ca o probă de foc. După cum bine știți, emisiunea cu pricina ține mai ceva ca-n povești, nu trei zile, ci cinci, de luni până vineri și e în direct. Iar mie nu mi-a fost tocmai ușor să-mi gestionez emoțiile atâtea zile la rând. M-am bucurat însă că mi s-a oferit ocazia să particip la o emisiune de top, realizată cu suflet de către doi profesioniști.

De curând, am fost invitată iar la o emisiune și îmi place să cred că am evoluat, că de data asta am spus lucruri mai interesante și că am tras ceva mai puține bâlbe decât în dățile trecute. Bine, reascultându-mă am realizat că am uitat să spun multe. Am uitat să pomenesc de traducerea în limba cehă a poveștii cu „Mașinuța” („ÄŒerné autíčko”), traducere semnată de Jarmila Horáková, pe care o mai puteți găsi încă la Editura LiterNet. Din grabă și emoție am uitat să le mulțumesc Evei Leonte, Danei Berdilă și colegelor lor de la ICR pentru invitația la Târgul de Carte de la Göteborg. Și, mai ales, n-am spus nimic de traducerea în limba italiană a primului volum al seriei Andilandi – „Il viaggio di Vlad nel Mondo-di-là”, traducere de Sara Salone, cu ilustrații de Luca Clemente. Dar chiar și așa, deși am uitat să spun multe, am reușit totuși să spun și câteva lucruri interesante. Deci dacă doriți să mă auziți vorbind despre literatura pentru copii, piața de carte din România și cărțile mele, aveți mai jos un scurt fragment dintr-o emisiune produsă de Radio România Internațional. Gazda emisiunii – Christine Lescu, căreia îi mulțumesc încă o dată pentru invitație.

https://soundcloud.com/user-723851997/sinziana-popescu-la-radio-romania-international-interviu-de-cristina-lescu

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *