Categorii Însemnări

O după-amiază de vis

de Sînziana Popescu

Umbra verdeDin cauza unor probleme tehnice (calculator stricat, reparat nu foarte repejor), n-am apucat să scriu în timp util despre prima reuniune a Mafiei Mămicilor de la Verde Cafe, de vinerea trecută. Așa că am să scriu acum, mult după spartul târgului… Dar tot am să scriu, na, sâc!

Ne-am bucurat (și eu și „tati Dan”) că am găsit puterea să ne rupem din rutina zilnică și că ne-am făcut curaj să mai ieșim în lume, să cunoaștem părinți cu experiență (pe Ada, pe Klara, ori pe Degețica), părinți aflați la început de drum (ca Zu, cu al ei serafic bebe-Istvan ori pe Crina și seriosul ei pui Rareș, de la care nu ne-am mai putut dezlipi privirile) sau chiar superbe mămici în devenire (ca mariamirabela), să ne jucăm cu prichindeii mafioatelor prezente (”œcelălalt” Matei, Sofia, Gheo și, bineînțeles, Irina) și cu pisica-gazdă.

Am lenevit câteva ore dulci la umbră, lângă Ajnanina (fără să apuc să o întreb de basmele Contesei de Segur… of, dacă aș fi știut că avem asemenea pasiuni comune!), într-o grădină superbă, în timp ce micuții se jucau mai cuminți ca niciodată în hamacele din spatele curții.

Ne-am cunoscut, ne-am plăcut, am făcut schimb de informații utile și, nu în ultimul rând, ne-am satisfăcut tot felul de mici curiozități off-line. Nu de alta, dar eu cel puțin, cu excepția Adei, Nașa acestei Mafii cuminți, nu cunoșteam pe nimeni acolo. Și a fost haios „să pun fețe” pe adresele blogurilor pe care le citisem până atunci.

Până la urmă ne-am desprins, desigur. Nu fără regrete însă și nu fără ca Matei al nostru să ne smulgă promisiunea „că vom face tot posibilul pentru a mai obține asemenea invitații grozave”. Fiindcă, cine știe?, poate că data viitoare vor fi și mai mulți copii, și mai multe mămici… Chiar și mai multi tătici… Pentru că, poate nu știați, dar vinerea trecută a fost Ziua Internațională a Taților. Să fi fost oare o coincidență că tocmai atunci ne-am întâlnit noi, mămicile mafioate? Nu cred. Nimic nu e întâmplător.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

2 comentarii la “O după-amiază de vis

  1. Sintem o tinara editura digitala, cu birouri in Montreal, Washington si Vancouver, specializata in carti de copii.
    Caut autori (si ilustratori) pentru un proiect specific.
    Am I knocking at the right door?

    ak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *