Categorii Însemnări

REVOLTA POVEȘTILOR. Pe locuri, fiți gata, start!

de Sînziana Popescu
Revolta poveștilor – prima lectură

Luna martie va fi pentru mine una plină de evenimente – lansări de carte, workshopuri și spectacole. Printre acestea, la loc de cinste se numără și premiera spectacolului „Revolta poveștilor” de la Teatrul „Stela Popescu”, din 31 martie, pe care eu una o aștept cu mare emoție și nerăbdare.

Regia îi aparține lui Tony Adam, iar scenariul este o adaptare a unui text de-al meu mai vechi, „Viața ca o poveste”, jucat până acum pe multe scene profesioniste, în școli și cluburi de teatru, dar și la Teatrul Național Radiofonic, tradus în limbile engleză și germană și publicat la Editura Mediamorphosis, în 2008, în cadrul volumului „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei”.

Dacă sunteți curioși să trageți cu ochiul la text original, îl puteți descărca gratuit, în format PDF, de pe www.LiterNet.ro / secțiunea de cărți pentru copii. Și dacă vă va fi pe plac ceea ce veți citi, pregătiți-vă încă de pe acum să nu ratați premiera spectacolului „Revolta poveștilor” de la Teatrul „Stela Popescu”, din 31 martie. Nu de alta, dar presimt că biletele se vor vinde cu viteza gândului. Și nici n-ar fi de mirare, având în vedere că vorbim de un text care s-a jucat ani la rând cu mare succes, deci care a trecut „proba scândurii”, și care va străluci acum sub bagheta unui regizor priceput și organizat, a unei trupe de actori talentați și a unei scenografii de poveste.

Notă: Volumul „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei” de SÎNZIANA POPESCU, ediția 2008, poate fi comandat oricând de pe Magazinul online al Editurii Mediamorphosis.

Credit foto: Teatrul „Stela Popescu”

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *