"Uite, mami, balena zboară!"

Muzeul e încă închis, desigur. Nu m-am pus acum pe scris pentru a vă da vestea cea mare, adică aceea pe care o așteaptă toate grădinițele și școlile Capitalei, cum că s-ar fi deschis muzeul lor favorit. Nu, nu asta voiam să vă semnalez. Doream doar să vă anunț că unii fotoreporteri, mai norocoși, au putut trage cu ochiul la cum a ajuns să arate Muzeul Antipa astăzi, în hăinuțele lui noi, de sărbătoare.

Citește în continuare "Antipa, un muzeu de cinci stele"

Lăsați orice speranță voi ce țineți regim...

Mi-am tot propus să-mi iau concediu cu site-ul, le tot urez puținilor noștri cititori și vizitatori Sărbători fericite, dar se pare că nu sunt în stare să mă relaxez, nici măcar acum. Mai ales că, având mai mult timp liber pentru navigare, găsesc mai multe pagini haioase despre care vreau să vă dau de știre și vouă. Iată, de pildă, un site de poveste…

Citește în continuare "Bucătăria zânelor"

Ce mult îmi place să fotografiez statui. Nu se prea mișcă... ;)
Ce mult îmi place să fotografiez statui. Nu se prea mișcă...
Ce mult îmi place să fotografiez statui. Nu se prea mișcă...

Sâmbătă am fost plecați până la Sinaia, într-o mini-excursie cu școala. Știu că a fost cod galben pentru ninsoare, că orice om cuminte și cu minte ar fi stat acasă, dar noi ne-am aventurat până la Peleș și nu ne-a părut rău deloc. Pe drum a nins întruna, e drept, dar ce copil nu și-ar fi dorit asta într-o excursie? Am vizitat Muzeul ceasurilor din Ploiești și Muzeul cinegetic de la Posada – două „obiective” turistice superbe pe care le ratam mereu atunci când ne duceam în excursie de capul nostru – și am revăzut Mânăstirea Sinaia și Peleșul.

Citește în continuare "Prima excursie cu școala"

Ne pregim să zburăm spre stele.

Marți n-am numărat ceasurile rele, dar am avut parte de unele mici neplăceri. Sau să fi fost mari și le-am trecut noi cu vederea? Ce mai contează… Știm cu toții că-n vacanță ești mai indulgent, mai predispus la concesii. Așa și noi când am găsit Palatul Șuțu închis pentru renovare (cică revine-n forță peste vreo două săptămâni), Hanul lui Manuc în șantier și Biserica de la Curtea Veche împrejmuită de schele.


Mânăstirea Cernica
Mănăstirea Cernica
Mănăstirea Cernica

Întrucât vremea… și vremurile ne-au fost potrivnice, ne-am decis „să plecăm” în vacanță în București și prin împrejurimi.

Ziua 3 – Sâmbătă

Rătăciți în Paradis ar trebui să-i spun zilei a treia, în care m-am simțit atât de bine încât n-aș fi vrut să se mai sfârșească. La început, ne-am aventurat spre Băneasa, unde am poposit la Zoo. Știu că aici miroase rău pe alocuri și că a murit și elefantul, dar cred că locul merită încă vizitat.

Citește în continuare "Vacanță prin zonă, partea a doua"