Categorii Însemnări

Vacanță prin zonă, partea a doua

de Sînziana Popescu
Mânăstirea Cernica
Mănăstirea Cernica
Mănăstirea Cernica

Întrucât vremea… și vremurile ne-au fost potrivnice, ne-am decis „să plecăm” în vacanță în București și prin împrejurimi.

Ziua 3 – Sâmbătă

Rătăciți în Paradis ar trebui să-i spun zilei a treia, în care m-am simțit atât de bine încât n-aș fi vrut să se mai sfârșească. La început, ne-am aventurat spre Băneasa, unde am poposit la Zoo. Știu că aici miroase rău pe alocuri și că a murit și elefantul, dar cred că locul merită încă vizitat. Oamenii au investit în modernizarea cuștilor, a băncuțelor și a coșurilor de gunoi. Mai sunt încă destule animale de văzut și deși par triste, ca în orice astfel de grădină, cei mici se bucură când le văd. Matei cel puțin a plecat încântat de acolo strigând că a văzut „șerpi grozavi” și că amicii lui, crocodilii de pe malul Nilului, „i-au făcut cu ochiul”.

După escapada la Zoo ne-am aventurat și în Grădina Botanică. Sau să-i spun Grădina Mireselor? Nu știu exact de ce, poate pentru că era sâmbătă, dar am întâlnit pe puțin zece mirese care se fotografiau în peisajul acela feeric și, desigur, ne-am pus și noi tot atâtea dorințe pentru noroc. Matei n-a vrut să mi le spună pe ale lui, așa că și eu le-am ținut secrete pe ale mele. Apoi ne-am învârtit prin zonă și ne-am minunat cum de a scăpat grădina asta asaltului „civilizației”. Până la urmă se află chiar în buricul târgului, da’ aici n-auzi nicio mașină, nicio manea și desigur, nicio bormașină. În plus, „peisagiile” par desprinse din poveștile cu zâne. Eu una m-am îndrăgostit de Grădina italiană, iar băieții au făcut o pasiune pentru labirinturile vii ale francezilor. Serele erau închise, dar am promis să revenim în curând. Doar anul ăsta s-au împlinit 150 de ani de la înființarea Grădinii Botanice din București. Și cu siguranță se vor organiza multe evenimente pe care ne-am propus să nu le ratăm.

Ziua 4 – Duminică

Ploaia de dimineață ne-a cam descurajat, e drept, dar după prânz ne-am luat frumușel piciorușele la spinare și am purces la drum. Ne-am prefăcut că suntem turiști străini și că am venit în București că așa ne-a cășunat nouă să vizităm cele mai frumoase locuri din capitala României. Și poate n-o să credeți, dar chiar am găsit câteva… 🙂

Ziua 5 – Luni

În prima zi a săptămânii ne-am zis să fugim din București spre o altă pădure din jur – la Cernica. Mănăstirea nu era neapărat în plan, o mai văzusem și cu alte ocazii, de sărbători, dar până la urmă a fost singura pe care am putut s-o revedem în tihnă și cu mare drag. Din cauza ploii, în pădure nu puteai intra decât cu cizme de cauciuc – ce să-i faci, vremea 🙂 -, iar locul de agrement de pe malul lacului ia-l de unde nu-i – vremurile, da… Chiar, voi ce știți, mai există? Ori o fi doar așa, pentru cunoscători sau pentru amatorii de vânătoare, după cum am înțeles de pe unele site-uri mai documentate?

Pe drumul de întoarcere, undeva între Cernica și comuna Pantelimon, ne-am oprit să vizităm din nou Ferma animalelor. Știu că am mai trecut pe aici prin primăvară și că v-am scris despre ea, dar de data asta a fost mult, mult mai frumos. Eram aproape singurii vizitatori, deci ne-am simțit de parcă am fi descins pe moșia noastră de la țară. Am hrănit și fotografiat animalele, am călărit și ne-am odihnit în foișor până spre seară, când s-a făcut vremea să ne întoarcem în București.

Apoi, cum tot nu ne ardea să ajungem acasă, ne-am oprit și în Cișmigiu. Aici, aceeași poveste ca-n Herăstrău: cuști cu păuni (oare cine o fi fost cu ideea?), chioșcuri cu limonadă, locuri de joacă haioase pentru puști. Și în plus, nelipsitele hidrobiciclete… Asta e, dacă n-am fost cuminți și în loc să ne ducem frumușel acasă am zbughit-o în parcuri – am fost pedepsiți să dăm la pedale ore în șir… Și bine ne-au făcut!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *