Categorii Anunțuri

Istorioare cu cosițe, zale și mașinuțe la Turnirul Scriitorilor

de Sînziana Popescu
Întrebări și răspunsuri la Turnirul Scriitorilor
Întrebări și răspunsuri la Turnirul Scriitorilor

Parcă în ciuda capriciilor vremii, și vremurilor, „Turnirul Scriitorilor” de la Sighișoara a continuat cu cea de-a treia ediție. Chiar dacă am avut parte de o șarjă fulger în acest turnir, vă mărturisesc că pentru mine a fost o mare bucurie și o onoare să particip la un asemenea eveniment de anvergură. Prea scurtul meu periplu prin cetate a avut drept scop, în primul rând, o întâlnire cu micii mei cititori. Prichindeii m-au ascultat cu mare atenție cât timp le-am spus câte ceva despre cărțile mele: „Mașinuța Curcubeu”, „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei” și romanele seriei Andilandi. Le-am pomenit și de volumul de povestiri din Tărâmul lui Andilandi „Istorioare cu cosițe”, deja publicat, dar și de cele în curs de apariție: „Peripeții cu zale” și „Aventuri cu aripi”. Apoi, copiii mi-au pus o sumedenie de întrebări încuietoare, din categoria „De ce v-ați făcut scriitoare?”, „Cât de ușor e să scrii?”, „Care vă sunt sursele de inspirație” și „Cum împăcați cariera cu pasiunea?”, iar eu îndrăznesc să sper că răspunsurile mele s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Drept recompensă, o parte dintre ei mi-au oferit variantele lor de ilustrații la povestea „Mașinuța Curcubeu”, pe care – cu permisiunea lor – le-am scanat și le-am introdus în articol. Sper să vă placă!

În final, am reușit să schimb două vorbe cu prietenii mei mai vechi și mai noi. A fost scurt, dar intens și tare frumos. Mulțumesc din suflet pentru invitație, Mariana Gorczyca!

Save

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *