Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, bate la ușă. Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm cu mic, cu mare să participați la toate evenimentele pe care Asociația De basm le-a pus la cale anume pentru voi cu ocazia acestei acestui târg de carte, cel mai important de la noi și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete valoare internațională.
Citește în continuare "De Basm la Bookfest Junior"Azi, de Ziua Internațională a Teatrului, dar și cu ocazia Săptămânii „Altfel”, le-am oferit un mic spectacol copiilor de la Școala ”œTitu Maiorescu” din București. Adică le-am citit Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii cu intonație, am făcut voci și le-am arătat ilustrațiile, așa cum m-au învățat de curând Brandi Anderson Bates & Jane G Meyer și am reușit să-i țin în priză până la sfârșit, chiar și pe cei care citiseră povestea înainte. Le mulțumesc oamenilor dragi de la editura Pandora M (Virginia…Citește în continuare „Săptămâna „Altfel” cu PETRICÄ‚”
Între 16 și 18 martie 2018 a avut loc atelierul de creație literară pentru autori și ilustratori români „Mini-doză de grandoare”, atelier organizat de asociațiile Citim Împreună România și Cu alte cuvinte, găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române și sponsorizat de editura Cartea copiilor.
Citește în continuare "Mini-doză de grandoare"Cu „Fuga Dariei din Èšinutul Păsării Măiestre” am ajuns la cel de-al cincilea roman al seriei fantasy Andilandi – o serie inspirată din mitologia românească, din basmele noastre populare, una care cuprinde până în prezent cinci romane (Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm / Aventura gemenilor dincolo de Poiana Vie / Drumul Anei prin Valea Plângerii / Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor / Fuga Dariei din Èšinutul Păsării Măiestre) și un volum de povestiri (Istorioare cu cosițe), o serie pentru copii de 9-15 ani, deci pentru cititori cu vechime, dar și pentru părinți nostalgici, ce tânjesc după năzdrăvanii, blajinii, uriașii, zmeii și ielele copilăriei lor.
Citește în continuare "O nouă lansare marca ANDILANDI"Proiectul „Teatru radiofonic în culori” continuă cu povești noi, amuzante, numai bune de ascultat și desenat în mansarda librăriei Cărturești Verona. Pentru vineri, Teatrul Național Radiofonic vă propune să ascultați „Anotimpurile buclucașe” de Sînziana Popescu, în regia lui Mihai Lungeanu.
Azi am făcut multe lucruri pentru prima oară și n-a fost greu deloc. A fost prima oară când am vorbit despre „Experimentul Martinel” în public, am avut primul eveniment găzduit într-un loc în care n-am mai organizat nimic până acum, la Muzeul Național al Literaturii Române, un spațiu elegant și primitor, și mi-am făcut prieteni noi neașteptat de repede.
Citește în continuare "Cu Martinel la MNLR"Dragi prieteni cu copii, cu nepoți, cu prieteni ori vecini cu copii, dragi educatori ce păstoriți clase de copii isteți, vă rog să nu uitați de evenimentul Experimentul Martinel de sâmbătă, 17 februarie, ora 11.00, de la Muzeul Național al Literaturii Române / MNLR.
Citește în continuare "Martinel vă dă întâlnire la MNLR"
Teatrul Național Radiofonic și Librăria Cărturești Verona vă invită din nou să ascultați spectacole radiofonice pentru copii inspirate din dramaturgia românească contemporană.
Citește în continuare "Programul de audiții de la Cărturești continuă"
Pentru că în 2017 s-au montat destul de multe dintre piesele mele de teatru ori dramatizări după cărțile mele, m-am gândit să le trec în revistă, să fac un bilanț, dacă vreți, și să le pun la păstrare într-un articol din rubrica „însemnări” de pe Tărâmul lui Andilandi. Mai ales că am constatat de curând că despre unele n-am scris nimic pe site. De pildă, despre reprezentația de la Bookcity Milano 2017. Deh, de când cu Facebook-ul, m-am domnit. Scriu mai rar. Share, post și gata.
Citește în continuare "2017, un an bun pentru piesele mele de teatru"
Campionatul poveștilor cu Petrică, organizat de editura Pandora M și găzduit de librăria Humanitas de la Cișmigiu, a fost într-adevăr unul de basm. Nu pentru că am fi fost noi pe acolo (Iulia și cu mine) sau pentru că ni s-a oferit și nouă șansa să ne prezentăm cărticica așa cum se cuvine, în atmosfera liniștită a unei librării cochete, ci pentru că evenimentul în sine a fost unul inedit, bine gândit și pregătit din timp, până în cele mai mici detalii. Adică a fost un atelier pe sufletul meu de ardeleancă, unul organizat nemțește, în care aproape toate au mers ca pe roate. Eu m-am împrietenit mai greu cu microfonul, e drept, dar asta a fost boacăna mea. 😛
Mulțumesc, Virginia! Mulțumesc, Roxana!