Categorii Anunţuri

Mingea dorințelor has landed

de Sînziana Popescu

De curând, am primit cartea Mingea dorințelor – The Wishing Ball, fresh, direct de la tipar. N-a venit cu trenu’ din Franța, ci cu avionul din Suedia, dar a ajuns cu bine, am răsfoit-o și sunt foarte încântată de cum a ieșit. Mulțumesc, draga mea Arina Stoenescu – publisher la Editura pionier press! Mulțumesc, Iulia Ignat, pentru frumoasele ilustrații! Și îi mulțumesc pentru traducere lui Matei Mihu, pentru că da, asta este prima poveste la care am colaborat „oficial”, cu numele lui pe copertă, deși noi scriem texte împreună de când avea el șase ani.

Partea cea mai bună, zic eu, e că această cărticică a intrat în ”Children’s Books by Contemporary Romanian Authors”, catalog realizat de Ministerul Culturii și coordonat de Asociația De Basm, cred că este cea mai nouă din catalog, și sper ca asta să-i dea aripi și să fie tradusă în cât mai multe limbi.

Catalogul a fost prezent deja la cea de-a 65-a ediție a „Târgului Internațional de Carte de la Belgrad”, la care România a fost oaspete de onoare și include cărțile a 40 dintre cei mai reprezentativi autori români pentru copii, alături de fragmente din textele acestora, care au fost prezentate publicului și editorilor sârbi.

Promit să revin cu mai multe amănunte despre locurile de unde puteți cumpăra cartea, povestea din spatele poveștii și poate, dacă voi avea timp, chiar și o înregistrare pentru soundcloud. Dar, până atunci, dacă aveți timp și chef, le puteți asculta pe cele apărute deja. 😉

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *