Categorii Anunțuri

S-a dat startul Festivalului „RomânIA cu povești”

de Sînziana Popescu
Festivalul „RomânIA cu povești”

În această seară, la Muzeul Èšăranului Român, am avut bucuria să particip la deschiderea primei ediții a festivalului „RomânIA cu povești”, festival de ateliere și întâlniri dedicate IEI și tradițiilor populare românești, organizat de Asociația Gradusart. Am mâncat pâine de casă, am ascultat prichindei cântând ca niște ciocârlii – îi puteți admira și voi în filmulețul de mai jos, în care am reușit să le înregistrez un cântecel, am fotografiat iile care roiau în jurul meu, care mai de care mai frumoase, purtate de băieți și fete, de mămici, ba chiar și de bunici și i-am ascultat cântând pe cei de la „Trei parale”.

Dacă aveți timp și chef, vă sfătuiesc să dați o raită pe la fața locului. Studiind programul, am înțeles că festivalul va ține fix ca-n povești, adică trei zile încheiate, și că vi se pregătesc multe surprize: un seminar despre tradiția cusutului, un atelier de basme românești, altele de cusut IE pentru adulți și pentru copii și unul de împâslit zâne, la care sigur îmi voi face timp să particip.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Mulțumesc pentru invitație, Adriana Ene! M-am simțit la fel de bine ca la emisiunea „Bucuria poveștilor” – singura emisiune în direct la care am participat și în care m-am simțit în largul meu. În plus, tot atunci am aflat și de acest festival de poveste. Mult succes în continuare!


Notă: Dacă vreți să fiți și voi parte din povestea GRADUSART, puteți ajuta asociația cu donații pentru a transforma astfel de proiecte culturale în realitate. Cont – RO74BTRLRONCRT0231576901 Banca Transilvania – Agenția Calea Moșilor

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *