Categorii Însemnări

Mihnea și Petrică la Festivalul Amintiri din copilărie

de Sînziana Popescu
La lectura poveștii „Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii” / Festivalul Amintiri din copilărie

Din pricina ploilor din ultimele zile ne-am temut că „pătuțul fermecat”, locul în care vă dădusem întâlnire în Parcul Kiseleff, se va transforma în „lacul fermecat”, dar nici vorbă de așa ceva. În timpul lecturii cărții „Pentru Petrică, iepurașul meu cu ochii roșii” n-a plouat deloc, iar noi ne-am pus oricum la adăpost într-un foișor, unde am citit în tihnă povestea, tolăniți pe perne, și am vorbit despre animalele noastre de casă, despre șotiile și năravurile lor, despre cum ne umplu ele viața de bucurii. La sfârșitul lecturii, copiii au luat acasă planșele de colorat, concepute special pentru acest eveniment de către ilustratoarea Iulia Ignat.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Cu alte cuvinte, în ciuda vremii capricioase, ne-am descurcat de minune. Ba mai mult decât atât, entuziasmul copiilor ne-a dat curaj să mai organizăm un eveniment similar, undeva spre sfârșitul lunii iunie. Și atunci, dacă va fi soare, nu mai aveți nicio scuză: trebuie să veniți și voi!

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *