Categorii Cronici și recomandări

Link-uri prietene

de Sînziana Popescu

Probabil ați remarcat deja că rubricuța noastră de știri e cam palidă. Din păcate, nu prea avem ce face atunci când lucrurile frumoase… refuză, pur și simplu, să se întâmple. Bine, poate nici noi nu suntem îndeajuns de vigilenți ca să le prindem din zbor pe toate, dar uite ce m-am gândit să vă propun. Dacă nu găsesc nicio știre interesantă, vă dau „la schimb” un link haios. Mulțumiți? Iată, deocamdată, câteva…

Aici veți găsi site-ul dedicat cărților și filmului făcut după seria „Cronicile din Narnia”, scrisă de C.S. Lewis. E o adevărată capodoperă flash, care merită vizitată din scoarță-n scoarță. Chiar dacă până la urmă vă veți convinge că nu e un site „viu”, doar o vitrină foarte frumos aranjată, vi-l recomand tocmai în ideea că și vitrinele frumoase merită privite din când în când…

Site-ul românesc al seriei „Cronicile Wardstone” este ceva mai puțin spectaculos decât cel dedicat Narniei, dar mai activ și mai ancorat în realitate. Navigare plăcută!

Pentru amatorii de vrăji la minut, de vâj-haț ori de noutăți legate de lumea lui Harry Potter acestea ar fi cele mai nimerite opriri. Aici veți afla ce mai e nou, în lumea micului vrăjitor, dar și a lui Daniel Radcliffe deopotrivă. Mai exact, nu vor lipsi știri legate de acneea lui Daniel și a colegilor lui baghetă ori despre „sărutul anului”, dintre protagonist și iubita lui nr. 1, Cho Chang. Tot aici puteți afla și ce are de gând „Jo” să-i facă lui Harry în cel de-al șaptelea volum. Site-urile vă vor fermeca cu siguranță!

Și acum, revenind la Eragon… După ce am scris ce am scris acum vreo două zile, m-am simțit ușor vinovată, recunosc. Nu prea am obiceiul să dau cu parul în filme ori regizori. De regulă, atunci când nu-mi place ceva, prefer să tac și să uit repede ce am văzut. De data asta însă nu știu ce mi-a venit și am comis-o… Se pare încă că nu sunt singura care a simțit același lucru în legătură cu filmul. Intrați pe acest link și convingeți-vă singurei!

Tot legat de Eragon, aici puteți găsi mai multe informații despre cărțile seriei, despre foarte tânărul și talentatul lor autor, precum și despre povestea editării primelor două volume.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *