Big Wolf&little Wolf
Big Wolf&little Wolf

Conform topului celor de la The New York Times, din 30 octombrie 2009, cele mai citite cărți pentru copii din lumea noastră ar fi după cum urmează:

1. WHERE THE WILD THINGS ARE, by Barb Bersche and Michelle Quint

2. LEGO STAR WARS, by Simon Beecroft

3. JULIE ANDREWS’S COLLECTION OF POEMS, SONGS, AND LULLABIES, by Emma Walton Hamilton and Julie Andrews

4. SKIPPYJON JONES, LOST IN SPICE, by Judy Schachner

5. WADDLE! – written and illustrated by Rufus Butler Seder

Despre prima carte v-am atras atenția într-un post mai vechi, am și citit-o între timp, mulțumită unei prietene care mi-a donat-o și v-o recomand cu căldură dacă aveți un băiețel între 2-4 anișori. E o poveste simplă, frumoasă și scurtă – are doar câte o frază, maximum două, pe o pagină – deci nu e deloc solicitantă, i-o puteți traduce din mers. Despre celelalte cărți însă, nu știu ce să cred… Poate mă ajutați voi.

Am fost uimită să descopăr o carte-lego despre Războiul Stelelor pe locul doi. Spun uimită pentru simpul motiv că pentru mine „cărțile”- lego sunt, de fapt, jucării, nimic altceva. Apoi mi s-a părut cam ciudat s-o găsesc pe Julie Andrews pe locul 3, oricât de mult aș iubi-o, mi se pare plasată cam sus în top, cu toată coleția ei delicioasă de poeme și cântecele de leagăn.

Despre cartea aflată pe locul nr. 4 ne vorbește chiar autoarea, într-un filmuleț postat pe amazon. Ascultați-o și dumiriți-vă singuri. Poate mi se pare mie, dar cred că partea în care glumește că i-a vorbit pisica nu i-a prea ieșit. Era o glumă, nu? Sper că da…

Ultima carte n-o comentez – este tot o carte-jucărie pentru copiii sub 2 ani, după cum spun și recenziile părinților încântați, postate pe Amazon.

Nu știu ce concluzie să trag. Ori trăim într-o lume din ce în ce mai grăbită ori topul ăsta e o greșeală… Chiar nimeni nu mai citește mai mult de două rânduri pe zi? Nici măcar copiilor?

Pentru a nu încheia însă într-o notă pesimistă vă dau un link, cu recenzia făcută cărții „Big Wolf and Little Wolf” de Nadine Brun-Cosme, pe care vă sfătuiesc să o cumpărați deși nu intră în topul de mai sus.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *