Sînziana Popescu | blog

Zapis de trecere către o altfel de copilărie

Andilandi la Radio

de Sînziana Popescu

T T T

ANDILANDI la Radio – Mărunțica (Annemary Ziegler) și Vlad Ionescu (Silviu Stănescu)

Luni au început înregistrările pentru serialul radiofonic după seria „Andilandi”, în regia lui Mihai Lungeanu și cu o distribuție de excepție. Le mulțumesc că m-au invitat și pe mine. Deși colaborez cu departamentul de Teatru Radiofonic din ‘99, n-am mai stat niciodată atât de mult în studio, cred că de la înregistrările pentru „Viața ca o poveste”, dar a meritat.

În primul rând, mi-a prins bine să-mi reamintesc de unde am plecat cu seria asta. De curând, tocmai am terminat (și predat editurii) cel de-al cincilea roman, deci am avansat nițel, s-ar putea zice, așa că acum, la radio, am privit în urmă, cu nostalgie, spre personajele primului roman. Între timp, unele și-au încheiat misiunea, altele au evoluat, au apărut și unele noi, dar nimeni nu s-a pierdut pe drum.

În plus, atmosfera a fost relaxată, primitoare, cum e de regulă pe la radio. Am cunoscut oameni noi, talentați și simpatici, dar m-am și reîntâlnit cu câțiva prieteni dragi, cu care am mai lucrat la alte proiecte. Doamna Alexandrina Halic, de pildă, și-a amintit cu mare bucurie de toate rolurile jucate în piesele mele. Ba chiar mi-a arătat pe mobilul ei o fotografie în costumul Șoricelului cu cheiță, din muzicalul „Când jucăriile spun pa”, ținută la mare preț „printre pozele rudelor și ale prietenilor”. (Poate vă mai amintiți, spectacolul a fost regizat de Attila Vizauer, pe muzica semnată de George Marcu, și s-a jucat aproape zece ani la Teatrul „Ion Creangă” din București.) Tot așa, am avut bucuria să-l revăd și pe Eugen Cristea, „Actorul” din piesa „Viața ca o poveste”, care acum va da glas Calului Năzdrăvan.

Las mai jos câteva dintre fotografiile pe care am reușit să le fac în timpul repetițiilor, în pauze, chiar și în timpul înregistrărilor, pe șest, încercând să deranjez cât mai puțin. Sper să vă placă și fiți pe fază pentru că am de gând să mai postez și altele. Mai avem de înregistrat toată săptămâna, poate și săptămâna viitoare.

Țineți-ne pumnii! 😉

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

Etichete: ,

Sînziana Popescu este creatoarea seriei Andilandi, despre aventurile în Celălalt Târâm ale unor copii "încercaţi" de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puţini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru copii.

Alte pagini semnate de

Comentarii

3 comentarii la "Andilandi la Radio"

Lasă un răspuns

Stimata doamnă, vă admir enorm, și pot spune chiar că vă iubesc, dacă îmi permiteți, alături de copiii mei, împreună cu care am descoperit de curând această serie minunată! Vestea ca va apărea și a cincea carte este minunată! Am descărcat de pe Internet primul volum, l-am citit pe nerăsuflate, și evident că după ce am citit și intro-ul celui de-al doilea s-a lăsat cu comandat volumele II, III și IV. Aștept cu nerăbdare să vină în zilele următoare!
Sper să ne țineți la curent și cu înregistrarea radiofonică!
Mulțumiri pentru ceea ce creați pentru copiii noștri, și doar pentru ei!

Mi-am amintit că am fost, acum 3-4 ani, la „Când jucăriile spun pa”, minunată și aceea!

Mulțumesc pentru invitație, mi-aș dori să o pot onora, dar din păcate (doar în acest context) sunt din provincie!
„Masinuța curcubeu” se află pe MP3 Player-ul pe care îl ascultă foarte des baiețelul meu, este una din poveștile lui preferate, alături de cele ale Adei Demirgian, mai ales ca el se numește Matei. 🙂
Sper ca evenimentul să vă îndeplinească toate așteptările!

wpDiscuz