Sînziana Popescu | blog

Zapis de trecere către o altfel de copilărie

Andilandi la Radio

de Sînziana Popescu

T T T

ANDILANDI la Radio – Mărunțica (Annemary Ziegler) și Vlad Ionescu (Silviu Stănescu)

Luni au început înregistrările pentru serialul radiofonic după seria „Andilandi”, în regia lui Mihai Lungeanu și cu o distribuție de excepție. Le mulțumesc că m-au invitat și pe mine. Deși colaborez cu departamentul de Teatru Radiofonic din ‘99, n-am mai stat niciodată atât de mult în studio, cred că de la înregistrările pentru „Viața ca o poveste”, dar a meritat.

În primul rând, mi-a prins bine să-mi reamintesc de unde am plecat cu seria asta. De curând, tocmai am terminat (și predat editurii) cel de-al cincilea roman, deci am avansat nițel, s-ar putea zice, așa că acum, la radio, am privit în urmă, cu nostalgie, spre personajele primului roman. Între timp, unele și-au încheiat misiunea, altele au evoluat, au apărut și unele noi, dar nimeni nu s-a pierdut pe drum.

În plus, atmosfera a fost relaxată, primitoare, cum e de regulă pe la radio. Am cunoscut oameni noi, talentați și simpatici, dar m-am și reîntâlnit cu câțiva prieteni dragi, cu care am mai lucrat la alte proiecte. Doamna Alexandrina Halic, de pildă, și-a amintit cu mare bucurie de toate rolurile jucate în piesele mele. Ba chiar mi-a arătat pe mobilul ei o fotografie în costumul Șoricelului cu cheiță, din muzicalul „Când jucăriile spun pa”, ținută la mare preț „printre pozele rudelor și ale prietenilor”. (Poate vă mai amintiți, spectacolul a fost regizat de Attila Vizauer, pe muzica semnată de George Marcu, și s-a jucat aproape zece ani la Teatrul „Ion Creangă” din București.) Tot așa, am avut bucuria să-l revăd și pe Eugen Cristea, „Actorul” din piesa „Viața ca o poveste”, care acum va da glas Calului Năzdrăvan.

Las mai jos câteva dintre fotografiile pe care am reușit să le fac în timpul repetițiilor, în pauze, chiar și în timpul înregistrărilor, pe șest, încercând să deranjez cât mai puțin. Sper să vă placă și fiți pe fază pentru că am de gând să mai postez și altele. Mai avem de înregistrat toată săptămâna, poate și săptămâna viitoare.

Țineți-ne pumnii! 😉

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Etichete: ,
Sînziana Popescu este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercaţi” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noştri o cunosc şi drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret.

Alte pagini semnate de

Comentarii

3 comentarii la "Andilandi la Radio"

Lasă un răspuns

wpDiscuz