Categorii Însemnări

Lecturi publice în Suedia

de Sînziana Popescu
La întâlnirea cu copiii români din Södertälje.
La întâlnirea cu copiii români din Södertälje.

Luna trecută, cam pe vremea asta, am fost invitată la Stockholm să particip la „The International Children’s Book Week”. Evenimentul este organizat an de an în Suedia pentru a le înlesni copiilor și adolescenților cu altă limbă maternă decât suedeza accesul la literatura limbii în care li s-au citit primele povești. Întregul program a fost sponsorizat de către „The Swedish Arts Council”, iar invitația mea era semnată de către domnul Larry Lempert, directorul Bibliotecii Internaționale din Stockholm.

Dacă sunteți curioși să aflați cum m-am descurcat acolo, vă invit să citiți jurnalul meu de călătorie, pe care l-am publicat la editura LiterNet. Uitasem să-l semnalez și aici.

Interviul acordat domnului Tamas Gergely îl puteți citi pe site-ul Institutului Cultural Român din Suedia.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *