Categorii Însemnări

Real Learning, Real Fun!

de Sînziana Popescu

Mărturisesc că am primit încă de luna trecută un cd cu programul FasTracKids, de la directoarea grădiniței lui Matei, doamna Cristiana Boca, dar, spre rușinea mea, l-am rătăcit. Apoi am plecat cu mic, cu mare într-o binemeritată vacanță și am rătăcit până și amintirea programului cu pricina.

De vreo câteva zile însă, întorși cu forțe proaspete din concediu, ne-am propus să studiem problema – Matei și cu mine. Să vedem dacă merită să-l înscriem de la toamnă sau nu. Totul suna promițător…

Imagine din timpul unui "curs"Conceput în Statele Unite ale Americii de psihologi și educatori de talie mondială, programul FasTracKids își propune un obiectiv ambițios: să fructifice la maximum oportunitățile de cunoaștere deschise copiilor în perioada cuprinsă între 3 și 8 ani. Perioadă în care se formează 80% din conexiunile interneuronale ale creierului uman.

Programul abordează douăsprezece teme de studiu: comunicare, tehnologie, creativitate, scopuri și obiective în viață, literatură, artă și teatru, biologie, matematică, științele naturii, astronomie, științele pământului și economie. Și nu oricum, ci asezonate cu distracție la maximum, așa după cum anunță și sloganul lor: „Real Learning, Real Fun!”.

Vi se pare prea stufos? Nicio grijă, copiii nu vor fi suprasolicitați – programul e structurat în sesiuni de câte 2 ore, 1 dată pe săptămână, timp de 2 ani. Fiecărei teme îi sunt alocate opt lecții. Numărul maxim de copii într-o grupă este de 16, astfel încât un profesor să nu aibă în grijă mai mult de opt copii. Deci se păstrează o măsură-n toate.

În lectiile FasTracKids, copiii își vor îmbogăți cunoștințele prin experimente, prezentări filmate la fiecare sesiune de curs, discuții, jocuri de rol, activități practice și jocuri atractive. Sălile de curs sunt dotate cu Fastrackids Learning Station® – un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer și camere de filmat, similar cu cel folosit în prestigioasele universități Harvard, Oxford sau MIT.

Ce să vă spun? Pe noi ne-au convins. Din cauza programului FasTracKids, Matei mă întreabă deja când începe grădinița. Ceea ce, pentru un omuleț care-și dorește „o vacanță fără sfârșit”, nu e puțin lucru.

Programul FasTracKids debutează la 3 septembrie 2007, iar înscrierile se pot face deja la sediul Centrului Step by Step din strada Ghe. Dem Teodorescu 16 Bis.

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *