Categorii Însemnări

And Tango Makes Three

de Sînziana Popescu
Carte pentru copii
O altfel de carte pentru copii
Aveți aici un link către o cărticică pentru copii între 4 și 8 ani care a stârnit controverse uriașe. De ce? Cartea vorbește despre povestea unor pinguini homosexuali. Recenziile de aici încep toate cam la fel. „This wonderful story…”, „Charming!”, „A little miracle for children”…

Eu mi-am comandat-o, dar nu mi-a ajuns încă, deci nu vă pot spune mare lucru despre ea. M-ar interesa însă ce credeți voi despre ideea asta. Vi se pare ok? Ați lua o carte de genul ăsta pentru copiii voștri?

E un trend? E doar un soi de „teribilism” literar? Există o piață pentru așa ceva?

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

4 comentarii la “And Tango Makes Three

  1. Pe mine nu mă încântă ideea. E drept, nu am citit cartea ÅŸi probabil că nici nu o voi citi, dar mă ÅŸi întreb pentru cine e scrisă? Pentru copiii altor cupluri gay, ca sa se simtă mai „normali”? Pentru copiii unor cupluri „normale” ca să îi accepte mai uÅŸor pe cei dintâi? O să cumpere ÅŸi alÅ£i părinÅ£i „normali” cartea asta? CâÅ£i vor fi la fel de curioÅŸi ÅŸi de deschiÅŸi ca tine?

    1. Curioasă sunt, recunosc. 🙂 Din cauza asta am ÅŸi scris despre cartea cu pricina. Voiam să ÅŸtiu cam pe unde ne situăm noi faÅ£ă de aÅŸa-zisele „Å£ări civilizate”, din punctul ăsta de vedere. Se pare că străinii sunt pentru, noi… nu prea. Oare ce vom face însă peste vreo câÅ£iva ani când „anormalii” vor veni peste noi? ÎÅŸi vor cere drepturile ÅŸ.a.m.d… Nu de alta, dar cred că asta ne aÅŸteaptă, indiferent dacă ne-o dorim sau nu. 🙂

  2. Nu cred că vom vedea prea curând la noi asemenea cărÅ£i, oricât de politically correct-e ar fi ele. Motivul este unul practic: persoanele cu asemenea orientări sexuale din România preferă să nu se expună (oprobiului) public. Eu personal cunosc câÅ£iva homosexuali, dar nu cunosc niciun cuplu stabil de persoane gay. Câtă vreme aceÅŸtia nu vor avea dreptul să formeze „căsnicii” sau alt gen de parteneriate legale, ei nu vor avea nici dreptul să procreeze / înfieze copii. Åži astfel nu va exista o piaÅ£ă pentru această carte.

    Nu ÅŸtiu dacă e bine sau e rău. Sincer, mie nu îmi lipseÅŸte acest titlu din raft. Åži eu, ÅŸi fetele mele am putea trăi liniÅŸtiÅ£i ÅŸi fără el.

    După mintea mea, mai avem un răgaz de vreo două-trei decenii până când acest sub-gen literar va deveni trendy ÅŸi la noi. Sau măcar aÅŸa sper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *