Categorii Însemnări

Teatru radiofonic în culori

de Sînziana Popescu
Povești noi pentru voi

Poate vă mai amintiți ce vă povesteam prin vară, că de 1 IUNIE, într-o zi cu soare, de mare sărbătoare, prichindeii-spectatori-ilustratori au asistat în mansarda librăriei Cărturești Verona la spectacolul radiofonic „Domnul de Ciocolată”, că li s-a părut delicios și că la plecare ne-au dăruit o sumedenie de desene frumoase, gândite și finisate de ei, plecând de la spectacolul pe care l-au ascultat. Ei bine, iată că acum a venit rândul altui spectacol să fie ascultat și ilustrat pe îndelete…

Azi, de la ora 17.00, în același loc drag și luminos, copiii au fost invitați să asculte și să ilustreze spectacolul „Alunecând într-o prună”, tot după un alt text de-al meu, în regia regretatului Mircea Albulescu, oferit cu mare generozitate de către Teatrul Național Radiofonic.

Regizorul Mihai Lungeanu, inițiator al proiectului de audiții de spectacole radiofonice inspirate din poveștile contemporane, vă invită încă de pe acum să participați și la audițiile din lunile următoare.

17 noiembrie, ora 17.00 „Stejarul pitic, cel mai bun tătic!” de Victoria Pătrașcu
16 decembrie, ora 11.00 „Noapte bună, domnule Marți!” de Carmen Dominte

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Notă: Piesele „Alunecând într-o prună” și „Domnul de Ciocolată” fac parte din volumul „Teatru pentru prichindei mari, mici și mititei” de Sînziana Popescu, cu ilustrații pentru copertă de Ioana Smara Popescu, publicat la Editura Mediamorphosis și disponibil în librăria Cărturești Verona

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *