Categorii Însemnări

Mașinuța Curcubeu și-a făcut prieteni noi

de Sînziana Popescu
La grădinița „Strop de rouă”
La grădinița „Strop de rouă”

Astăzi, 23 noiembrie 2015, „Mașinuța Curcubeu” s-a oprit pentru un scurt popas la grădinița „Strop de rouă”, unde s-a împrietenit cu peste 100 de copii. Prichindeii m-au ascultat citind, mi-au pus întrebări înțelepte despre prieteni și prietenie, la care m-am străduit să ofer niște răspunsuri pe măsură, ba chiar mi-au împărtășit și din experiența lor în materie, adică despre cum ar fi mai bine să te porți pentru ca să-ți faci prieteni noi și să-i păstrezi pe cei vechi. Apoi au promis că vor colora desenele Irinei Maria, ba chiar vor face și propriile lor variante de ilustrații, iar în final toți cei cu care am vorbit au fost interesați să deslușească câte ceva din tainele limbii Elfilor. (Așadar, păzea, Arina! Dacă acum n-ai fost cu noi, pentru lansare ți s-au pregătit niște întrebări încuietoare. 😉 ) Grădinița „Strop de rouă” are în grijă 16 grupe a câte 30 de copii fiecare. Deci, cred că e lesne de înțeles de ce nu ne-am putut vedea chiar cu toți 480 deodată. Unii aveau alte activități, alții erau bolnăviori, acasă. În plus, a fost greu de găsit o sală suficient de încăpătoare, una în care să poată sta comod atâta amar de prichindei. Așa că ne-am văzut cu o mare parte dintre ei, iar la urmă i-am invitat pe toți la lansarea care va avea loc în data de 2 decembrie, orele 17.00-18.00, la Biblioteca Națională a României – Ludoteca „Apolodor din Labrador”. Da, ați citit bine – Apolodor. Nici că se putea găsi un loc mai nimerit pentru o zi de sărbătoare. Nu-i așa? Așadar, dragi prichindei (mici, mari și mititei), vă așteptăm cu emoție la lansarea cărții noastre. Și vă rugăm să nu uitați să-i luați și pe părinți ori pe bunici cu voi. Da? Ne-am înțeles. Ne vedem la lansare. 😉

Notă: Vă mulțumim, doamna Elena Pârloagă! Nu ne-am fi descurcat fără dumneavoastră.

Nota notei: Dragi copii, mai sus aveți un afiș al evenimentului și multe, multe poze cu voi. Dacă vreți să vă convingeți și prietenii să vă însoțească la lansarea acestei cărți, ascultați împreună online povestea lui Matei și a prietenei sale năzdrăvane, Mașinuța Curcubeu.

Până când ne vom revedea, vă dorim audiție plăcută!

 

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *