Categorii Însemnări

Mașinuța Curcubeu avansează step by step

de Sînziana Popescu
Mașinuța Curcubeu a poposit și la grădinița „Bambi Step by Step”

Vineri, 27 noiembrie, Mașinuța a luat-o ușurel, step by step, către grădinița „Bambi”. O grădiniță ca-n povești, de care pe noi (pe Matei al meu și pe mine) ne leagă dulci aduceri aminte. El și-a petrecut aici cei mai frumoși ani din viața lui de preșcolar, iar eu am mai fost invitată la școala „Bambi Step by Step”, cu ani în urmă, pentru o lectură din „Istorioare cu cosițe” – primul volum de povestiri al seriei Andilandi. Eveniment despre care îmi aduc și azi aminte cu mare plăcere și despre care puteți citi câte ceva într-un articol mai vechi. Și acum iată că am revenit în acest loc drag pentru a le prezenta altor copii ultima mea năzbâtie – cartea bilingvă „Mașinuța Curcubeu”.

Alături de mine s-a aflat și talentata ilustratoare a cărții – Irina Maria Iliescu, care le-a arătat copiilor ilustrațiile ei pe un ecran mare, mare de tot, iar prichindeii au exclamat într-un glas: „Uau!”. Astfel, mulțumită doamnei directoare Valentina Chelan, am avut marea bucurie să ne vedem cu toți prichindeii acestei grădinițe, în trei serii consecutive, așa cum mai procedaserăm și în alte dăți sau în alte locuri. Când le-am citit povestea, micuții m-au ascultat cu sufletul la gură, iar la sfârșit ne-au mărturisit că le-a plăcut mult ce au auzit, pentru că Matei (din poveste) era „un copil foarte cuminte”. În plus, acum aflaseră cu toții cum ar fi mai nimerit să se poarte pentru a-și face prieteni noi ori pentru a nu-i pierde pe cei vechi. Tot ce îmi rămâne să sper e că vor continua să citească, la ei în grupe, în tihnă, și că le vor fi pe plac și „sfaturile prietenești” ori „curiozitățile lingvistice” de la sfârșitul cărții. Poate chiar se vor juca și „Scaunele muzicale”, joc despre care se pomenește în carte și pe care suedezii îl numesc „Hela havet stormar”.

Notă: Dragi copii, mai jos aveți un afiș al evenimentului și multe, multe poze cu voi. Dacă vreți să vă convingeți și prietenii să vă însoțească la lansarea acestei cărți, ascultați împreună online povestea lui Matei și a prietenei sale năzdrăvane, Mașinuța Curcubeu.

Până când ne vom revedea, vă dorim audiție plăcută!

 

Save

Portretul autorului

este creatoarea seriei fantasy Andilandi, despre aventurile din Celălalt Târâm ale unor copii „încercați” de invidie, egoism sau lipsă de încredere în sine. Dar nu puțini dintre vizitatorii noștri o cunosc și drept autoare de teatru pentru prichindei sau de cărți bogat ilustrate, pentru copii mai mici. Sînziana Popescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Literatură pentru Copii și Tineret, membră DacinSARA și a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ”“ De basm.

Alte pagini semnate de Sînziana Popescu pe Tărâmul lui Andilandi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *